Hur man fixar en Aveo Car Alarm

När din Chevrolet Aveo bil larm kommer inte att fungera, är din bil kvar sårbara när det är obevakat. Även låsen i allmänhet fortfarande att fungera, kommer larmet inte ljuder om en inkräktare bryter in i bilen, lämnar tjuven fri att söka runt utan att någon uppmärksamhet till himself.Unless du är en skicklig mekaniker, felsöka problemet själv kan vara utmanande. Men om det görs på rätt sätt, kan du spara hundratals kronor i avgifter från en mekaniker butik. Saker du behöver
Handverktyg
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera batterierna i fjärrkontrollen nyckelbrickan. Över tiden, dessa batterier slits och kan så småningom bli tillräckligt svag för att förhindra en signal från att nå bilens sensorer. Om detta är problemet, kommer dörrarna inte låsa eller låsa upp när du trycker på en knapp på fjärrkontrollen och larmet kommer aldrig få en signal till armen. Utbytesbatterier kan hittas i de flesta elektronikaffärer, som Radio Shack.
2

Kontrollera säkringarna matar larmet. För att göra detta, konsultera din instruktionsbok för att hitta platsen för säkringslådan. Ta bort locket, och med hjälp av diagrammet som oftast skrivs ut rätt inuti lådan, hitta den säkring som styr larmsystemet. Du kan testa det med en multimeter, eller helt enkelt byta ut säkringen. Om det löser det men säkringen fortsätter att blåsa, måste du söka efter kortslutningar i ledningar. Addera 3

Återställ bilens datorsystem. Detta görs genom att klippa strömmen till systemet under en tillräckligt lång period för datorerna att återställa till fabriksinställningarna. Börja med att poppa huven. Nästa, med hjälp av en skiftnyckel, ta bort muttern som håller den negativa batteripolen på plats. Var noga med att inte vidröra någon del av nyckeln till den positiva polen, eller du kan skapa en potentiellt mycket farlig kortslutning. Ta den negativa polen, och låt det sitta så i minst 15 minuter. Nu, vända dessa steg för att installera om batterikabeln. Vid denna punkt, kommer datorerna att vara tillbaka online. Försök larmet igen för att se om det fungerar.
4

Felsökning ledningarna att se till att ingen av den har blivit skadad, hindrar larmet från att ta emot digitala signaler. Kontrollera varje switch, såsom knappar dörrlås på var och en av dörrarna, och knappen på nyckelbrickan (s). Om en switch verkar vara defekt, byt ut det och prova larmet igen. Om byte av brytaren själv inte löser larmet problem, spåra ledningar som leder till spaken som har skadats. Hitta den skadad eller sliten del och ersätta det.
5

Kontrollera om larmet enheten får ström. För att göra detta, rådfråga internet eller en reparationshandbok specifika för ditt år av Aveo att bestämma larm läge. När du hittat den, dra tillbaka alla paneler eller mattor som är i vägen, och undersöka ledningar. Med en multimeter, kolla positiva och negativa makt leder till att se till att systemet tar emot runt 12v av ström från batteriet. Om det inte är, det finns ett problem med ledningar mellan larmenheten och batteriet, och det kommer att behöva repareras eller har en ny kraftledning sprang till den.
6

Byt larmenhet själv. Dessa är relativt billiga, och du kan plocka upp används off eBay eller Craigslist. Om du uppgraderar till en eftermarknad larmsystem, se till att ersättande enheten är för en Aveo och inte ett annat märke eller modell av bilen. När du har ersättning, helt enkelt skruva loss den gamla och montera det nya larmet på sin plats, sedan koppla ledningarna fram till samma terminaler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63882.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.