Saab 9000 Håller Stalling

Saab 9000 först dök upp i mitten av 1980-talet . Det kom i en mängd olika modeller , av vilka de flesta hade turboladdade och Saabs Trionic datorstyrda motorer . Ibland problem i vakuumsystem eller felaktiga elektronik orsakade bilen till stall. Smutsig Spjällhus

stamning kan vara resultatet av en ackumulering av smuts och olja i Trionic - kontrollerade spjällhuset. Den spjällhus reglerar den blandning av bränsle och komprimerad syre som kommer från turboladdaren till en mycket exakt grad . Variationer i mixen kan orsaka motorstopp . Koppla klämmorna och gummistövel ovanpå spjällhuset och rengöra det med spjällhus sprayburk lösa problemet .
Vakuum Leak

Stalling också kan orsakas av vakuum läckor i 9000 : s turbo -system . Att orsaka motorstopp , skulle en betydande läcka behöva inträffa . Kontrollera att alla vakuumslangar och delar är anslutna till vakuumsystemet och anslutningarna är täta .
Dirty Luftmassemätare Sensor

Stalling och stamning kan orsakas av Luftmassemätare Sensor eller MAF . Den MAF mäter lufttrycket i vakuumsystemet . Oregelbunden laddtryck från en fast MAF kan orsaka motorstopp . Ta ut MAF sensorn och spraya Isopropanol rengöringsmedlet på de olika delarna av MAF , och låt det avdunsta innan du installerar det .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67307.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.