Ta reda på tändinställningen på en motor

Om motorn är igång lite grov, kanske justera tändningen hjälp. Tändningsinställning har att göra med den punkt vid vilken gnista uppträder i cylindern i förhållande till läget av kolven och ventilerna. Om tändstiften är överslag för sent eller för tidigt, kommer motorn genomgå en förlust av makt. Så rätt timing är viktigt. Fastställande av om motorn är i tiden är inte särskilt svårt, och väl inom de flesta gör-det-själv-mekanik. Saker du behöver
Fordonsspecifika manuell
Timing ljus uttag
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Ställ in tidpunkten ljus enligt till de bifogade instruktionerna. Timing lamporna varierar beroende på tillverkare. Yypically, kommer du fästa stroboskop till batteriet och tändkabeln för cylinder nummer ett. Se en lämplig reparationshandbok att lokalisera cylinder 1, eller för fordon lämpliga anvisningar om timing motorn.
2

Starta motorn efter att ha säkerställt alla kablar för timing ljus är klara för rörliga mekaniska delar. Vänta tills motorn att komma till en normal tomgång, peka sedan stroboskop på vevaxelns remskiva. På de flesta motorer, bör ljuset blinka när vevaxeln är nära övre dödläget (TDC).
3

Titta noga för märken på vevaxelns remskiva. Det finns oftast flera varumärken - en för övre dödläget, och två märken "före" övre dödläget. Dessa markeringar visar mängden, i grader av rotation, att gnistan avfyras innan motorn når TDC. Vanliga siffror är 5 och 10 grader före TDC, men antal och typer av märket varierar mellan tillverkarna. Markeringarna på vevaxelremskivan kommer att anpassa till ena eller andra sidan av ett märke på motorblocket. Den relativa positionen av dessa märken betecknar tändinställningen av motorn.
4

dechiffrera resultaten av att använda din timing ljus genom att konsultera en lämplig bil-specifik källa. Om tidpunkten ljuset visar att gnista uppstår när motorn passerar TDC, är gnistan kommer för sent. Detta blir uppenbart om alla inställningsmärkena har passerat märket på motorblocket. Om vevaxelremskivan roterar medurs, markeringarna är till höger.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67142.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.