Skillnaden mellan en Blinkar & Steady Check Engine Light på en Tahoe

Sedan början av 80-talet, har den "check engine" light varit en fixtur på instrumentpaneler av personbilar och lätta lastbilar. Det är en källa till nyfikenhet för många förare, som har olika åsikter om vad det innebär när bärnstensfärgad motor-ikon tänds i sina fordon. Den "check engine" light i en Chevrolet Tahoe kan betyda många olika saker, beroende på om den blinkar eller stadig. Bakgrund

fordon "check engine" light fungerar som en primär indikator på ett problem med bilens elektroniska styrsystem. Vid ett tillfälle var det "check engine" light en indikator på problem som främst drabbar ett fordons avgasreningssystem. Eftersom fordonsindustrin tekniken utvecklats, har användningen av elektroniska kontroller i fordon ökat, och en "check engine" light kan nu tyda på problem med många olika områden som påverkar ett fordons körbarhet och drift.

En blinkande "check engine" lampan på en Tahoe indikerar att datorsystemet har upptäckt en misständning i tändsystemet. En feltändning är också känd som en "skip" och inträffar när åtminstone en motorcylinder underlåter att antända bränsle och luftblandningen som förväntat med normal drift. Feltändningen kan orsakas av ett problem med tändsystemet, eller när bränslesystemet misslyckas med att leverera en brännbar blandning av bränsle och luft till cylindern för att antändas. <
Fast sken br>

En stadig "check engine" light innebär att en av sensorerna i fordonet som ansvarar för korrekt drift av motorn eller andra fordonssystem levererar antingen inga data till bilens datasystem, eller att uppgifterna är utanför det normala intervallet att motorn datorn räknar. Många faktorer kan orsaka detta, såsom trasiga kablar eller trasiga delar.
System som påverkas

"check engine" light också kan tyda på problem med fordonssystem än motorn och tillhörande elektronik. Transmissioner innehåller ett stort antal elektroniska kontroller, och transmission problem kan också aktivera en "check engine" light, så kan all-wheel-eller fyra-wheel-drive system. I vissa bilar kan klimatkontroll eller annan komfort och bekvämlighet funktioner orsaka en "check engine" lampan tänds liksom. Addera Vad du ska göra?

Fordonsdatorer kan ofta upptäcka problem med elektroniska system långt innan du kan märka att problemet med fordonet. Dock växer oron ofta värre med tiden. Om din "check engine" lampan lyser stadigt, kontrollera att vara säker på att din tanklocket är tätt. Om den stannar på, bör du ta bilen in för diagnos och reparation så snart som möjligt, men din bil är i allmänhet säkert att köra. Om "check engine" lampan blinkar beroende på misständning, ska du sluta köra fordonet, och har det bogseras in för service. Fortsätter att arbeta med en misständning kan orsaka skador på fordonet, i synnerhet med katalysator, kan det bli mycket dyrt att reparera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68595.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.