Toyota Katalysator Problem

Fast det kunde lika gärna vara ett fall av varierande bränslekvalitet som en av planerade inkurans, kvarstår det faktum att katalysatorn misslyckande bland femte-och sjätte generationens (1996-2006) Toyota Camrys är endemisk. Inte bara kan ignorera detta problem leder till katastrofal motorskada, kan det också vara mycket dyra att åtgärda och svårt att förhindra i framtiden. Katalysator Funktion

Katalysatorer är anslutna till avgasrören, oftast strax bakom motorn där motstående bankens grenrör gå in i ett rör. Dessa enheter koncentrera och lagra avgasvärme med en bikakeformad-liknande matris och använda den för att konvertera motorns mest giftiga utsläpp till mer inerta former. Katter lagstiftat som obligatoriska i början av 70-talet, och finns på varje bil som säljs i USA sedan dess. Prior
Converter Underlåtenhet

till den utbredda användningen av bil katter, använde all bensin löst bly till både skydda motorn och förhindra detonation. Det var dock snabbt upptäckt att bly och andra tillsatser skulle fäster sig till omvandlaren matris, igensättning och gör den värdelös. Idag är den vanligaste orsaken till katt misslyckande överhettning, men matrix kontamination fortfarande ett problem.
Toyota Cat Misslyckanden

Även femte-och sjätte- generation bilar är benägna att katten överhettning verkar problemet är särskilt överlägsna på 2001 modellerna. Det första tecknet på misslyckande är ett ihållande "check engine" light, som kan komma på vid uppstart, men är mer benägna att göra det efter förlängd tomgång. När katten blir terminalen, kommer det att påverka bränsleekonomin, acceleration och toppeffekt.
Misslyckades Orsak

Moderna motorer använder en eller ett par av syre sensorer ( O2-sensorer) i avgasflödet för att avgöra hur mycket bränsle motorn brinner relativt luftintag. Detta är viktigt eftersom om det finns för lite bränsle i blandningen, kommer motorn gå mycket varmare, att skada den och överhettning katten. Enligt vissa återförsäljaravtalen mekanik, Camrys verkar ha en defekt i O2-sensor som får den att gå sönder i förtid, men inte utlösa en "kontrollera motorn" ljus. Vid givarfel, går datorn in i "open-loop" funktionen och använder sitt bästa gissning på luft /bränsleblandning för att köra motorn, vilket ofta blir för magert på lägre höjder.
Lösningar

Byt O2-sensor med en kraftigare eftermarknads enhet, liksom de som tillverkas av Bosch. Om din katt är skadad, kan du betala $ 2000 för ett lager ersättare, men en generisk $ 300 enhet kommer att fungera lika bra och kommer fortfarande bibehålla uppfyllande av utsläppskrav. Se till att återställa motorns koder efter byte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64367.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.