Hur du återställer en tjänst motor Snart varningslampa på en Nissan Murano

Infördes i slutet av 2002 som en 2003 års modell, har Nissan Murano integreras alltid omborddiagnos II (OBD II). OBD II har lagts på alla personbilar och lastbilar sedan 1996. Denna andra fas av omborddiagnos universalized koderna och utrustning som behövs för att bestämma de diagnostiska felkoder (DTC) som skulle utlösa den "service motorn snart" eller "check engine" light (även känd som fel indikatorlampa, eller MIL) på instrumentpanelen. Återställning detta ljus är en ganska lätt uppgift om du har rätt utrustning. Saker du behöver
OBD II scanner med bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Öppna förarsidans dörr i Murano och titta under instrumentbrädan på vänster- sidan av ratten (även om vissa årsmodeller kan kräva titta på höger sida om ratten).
2

Lokalisera trapetsformad datalänkanslutningen (DLC). Kontaktens beskaffenhet kommer att matcha den kvinnliga kontakten av OBD II skannern.
3

Anslut skannern till DLC. Eftersom det är trapetsformad, kan du infoga bara pluggen ett sätt. Batteriet i Murano ska driva de flesta alla OBD II scanners, men hänvisar till manualen för "Ström" eller "On"-knappen.
4

Vrid tändningsnyckeln till Murano två klick fram till tillbehöret maktposition. Denna position ger alla alternativ på Murano utan motorn igång.
5

Följ anvisningarna på menyn för skannern eller helt enkelt trycka på "Radera"-knappen (om sådan finns). De flesta skannrar har bläddringsknapparna (en eller flera) för att flytta markören på skärmen meny för olika diagnostiska funktioner. Vissa bildläsare har en radera-knapp som bara behöver tryckas. Du kan uppmanas av vissa skannrar om du är säker på att du vill radera koderna. Ange "Ja" för denna funktion. Det tar några sekunder för skannern för att skicka informationen till datorn, och en "kommando sänt" kan visas på skärmen eller du kommer standard tillbaka till huvudmenyn.
6

Koppla skannern från DLC.
7

Starta motorn i Murano för att säkerställa att "service motorn snart" ljus är ute.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64586.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.