Felsökning av en Caprice Classic

The Caprice av Chevrolet först ut på gatorna i 1965. Bilen var i produktion fram till 1996, då den avbröts. Bilen lanserades på nytt 1999 och, från 2011, är fortfarande i produktion. Den Caprice är en full-size familjen fordon som finns som tvådörrars coupe, fyra-dörrars sedan och en fyra-dörrars stationsvagn. När de blir äldre, problemen börjar dyka upp. Om detta börjar hända, finns det några saker du kan göra för att felsöka bilen hemma. Instruktioner
1

titta under bilen på en regelbunden basis. En daglig eller regelbunden tillsyn under den främre och bakre delen av bilen kommer att varna dig för eventuella nya läckor. Kontrollera nivåerna av bilens motor kylvätska, servostyrning, broms-och växellådsoljor, och motoroljan från gång till gång.
2

Lyssna på bilen när du kör det. Lyssna för någon gnidning, slipning eller knackar ljud som kan komma från hjulen eller motorn. Ett gnisslande ljud när du bromsar är oftast en bra indikation på att bromsbeläggen behöver bytas. Byt bromsbeläggen så snart du märker ljudet. Om du fortsätter att köra Caprice, kommer du att skada broms rotorer, vilket resulterar i en dyrare reparation.
3

Kontrollera de elektriska tillbehören i bilen när du startar. Om du märker radion, fläktmotor eller annan elektrisk komponent inte fungerar, öppna bilens säkringsdosa placerad under förarsidan av instrumentbrädan. Avlägsna och inspektera plast änden av säkringen. Om metallbandet är bruten, då säkringen kommer att behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67934.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.