Felsökning av en 2002 Pontiac Grand Prix

Grand Prix är en fullstor bil som gjorts av Pontiac uppdelningen av General Motors. Början i 1962, har Grand Prix och funnits i sju generationer. I 2002 års modell markerade 40-årsdagen av Grand Prix. Trots detta var det årsdagen inte utan problem. 2002 års Grand Prix lidit av flera vanliga frågor som rör motorn och styrsystem. Dessa är, tack och lov, som täcks av en fabrik återkallelse. Men vill du felsöka problemet först så att du vet vad som behöver lagas. Instruktioner
1

Kolla efter tecken på olja droppar på grenröret värmeskölden. På vissa modeller av Grand Prix kommer motorolja läcker från motorn på värmeskölden under hård inbromsning. Om grenröret är varmt nog, och oljeläckage senaste värmeskölden, kan oljan börja brinna och spred sig till tändkabeln kanal skapar en brand i motorrummet. Ta din Grand Prix till återförsäljare som har detta objekt servad enligt återkallelsen för denna fråga.
2

Kontrollera din Grand Prix för Styrspindlar gjorts av NAPA eller Dorman "OE Solutions." Dessa märken knogar ersättare styrning var felaktigt tillverkade och kan misslyckas plötsligt orsakar en oväntad och total förlust av styrförmåga under körning. Du kan ha denna del byts kostnadsfritt genom att ringa 1-800-523-2492.
3

Kontrollera olja oförklarlig eller onormal oljeläckaget. Vissa Grand Prix bilar var utrustade med en kompressormatad 3.8L motor. Dessa motorer hade högre än normala interna temperaturer i främre vippkontaktskyddet över basmodellen. Tyvärr orsakar detta tätningarna på ventilkåpan att degradera snabbt och skapar ett oljeläckage. Om oljan kommer i kontakt med varje motor komponent som är extremt varmt, kan det antända olja och orsaka en brand i motorrummet. Detta problem kan fastställas av återförsäljaren utan kostnad i fabriken återkallelse för det här problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64107.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.