Varför Tjänsten fyrhjulsdrift tändas i en 2005 Chevy Pickup Truck?

Den fyrhjulsdrift-system i en 2005 Chevrolet pickup kan vara antingen en manuell, spak-typ styrsystem eller kontrolleras av knapparna på instrumentbrädan . Om systemet använder knapparna på instrumentbrädan, är det drivs med elektroniska kontroller. Om fordonet upplever ett misslyckande för en del av det elektroniska systemet, kommer den "tjänsten fyrhjulsdrift" indikatorn visas i förarens informationscenter längst ned på instrumentpanelen. Misslyckades Encoder Motor

Överföringen fall skiftas i olika lägen och områden med hjälp av en elektrisk motor monterad på överföringen fallet, kallas en kodare motor. Denna motor ger en medurs eller moturs rörelse som skiftar fördelningsväxeln. Det ger också en kodad återkoppling till transmissionsstyrmodulen att indikera en förändring har genomförts som begärts. Om kodaren motorn indikerar en förändring inte har fullföljts som planerat, kan det vända på "tjänsten fyrhjulsdrift" indikatorn.
Misslyckades Transfer Case Shift Switch

Överföringen case shift switch är en tre-eller fyra-tryckknapp på instrumentbrädan, som föraren använder för att indikera det önskade intervallet transfer case eller läge. Switchen skickar en signal till fördelningsväxeln styrmodulen, som sedan driver kodaren motor för att fullborda övergången. Om brytaren är trasig, kan det ge en felaktig signal till TCCM, vilket kan slå på "tjänsten fyrhjulsdrift" indikatorn.
Misslyckades Transfer Case
Control Module

TCCM är huvudmikroprocessorn som driver den elektroniska fyrhjulsdrift-system. Det är ansvarig för att tolka kommandon från föraren genom överföring fallet lägesväxlaren och drift av fordonskomponenter för att leverera önskad enhet intervall eller läge. Om denna modul upplever ett problem med sin planering eller interna kretsar, kan det slå på "tjänsten fyrhjulsdrift" indikatorn.
Framaxel Ställdon

front axel ställdon är en motor med en kuggväxel som skiftar framaxeln från dess freewheeling läge till ingrepp så att den kan drivas av överföringen fallet främre utgående axel. När motorn helt ingriper med framaxeln, skickar den en signal till TCCM att indikera att engagemang är klar. Om TCCM inte tar emot denna signal, kommer det att vända på den "tjänsten fyrhjulsdrift" indikatorn.
Wiring

"Tjänsten fyrhjulsdrift" Indikatorn kan också slås på grund av defekta ledningar. Om en tråd är fastrostade eller trasiga, är styrkretsen inte komplett, och olika komponenter kan inte få de nödvändiga signalerna för att fungera korrekt. Den trasiga kabeln kan hindra TCCM från att ta emot en signal som bekräftar korrekt drift också. Om detta är fallet, kommer TCCM indikera detta fel med den "tjänsten fyrhjulsdrift" indikatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68463.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.