Hur läser jag Koder motorproblem på en 2000 Nissan Sentra?

Felkoder förekommer på fordon utrustade med diagnostik på kortet. År 1996, bilindustrin standardiserad den utrustning som behövs och verktyg som används för att hjälpa till att diagnostisera felkoder. Det gav också de data /diagnoslänkmeddelandet kontakt (DLC) på varje fordon vara nära centrum drivlinan i ratten. På 2000 Nissan Sentra är DLC placerad på förarsidan, under instrumentbrädan, mellan förarsidans dörr och rattstången. Saker du behöver
OBD II ficka scanner med manuell
Visa fler instruktioner
1

Öppna chaufför-sidan dörren till 2000 Nissan Sentra.

2

Knäböj att lokalisera DLC under instrumentbrädan. Det är avtäckt och det är mellan rattstång och chaufför-side kick panel. Inspektera formen av DLC innan du ansluter fickan skannern. Formen på kontakten på skannern och formen av DLC kommer endast para ordentligt i ett läge.
3

Anslut skannern till DLC och se till att kontakten på skannern är sitter helt mot botten av DLC på Sentra.
4

Vrid tändningsnyckeln av Sentra två klick framåt. Detta är också känt som "ll" position eller key-on/engine-off positionen. Detta kommer att ge all elektrisk utrustning i Sentra och belysa alla lampor på kombiinstrumentet utan motorn igång.
5

Följ anvisningarna i handboken för fickan skannern. Enheterna tillverkas av många olika företag, men de flesta är mycket enkla att använda genom att följa anvisningarna på skärmen menyalternativ som visas på framsidan av skannern.
6

Bläddra till eller välj "Läs Codes" eller "DTC" (felkoder), beroende på vad de fick scanner skärmen menyalternativ och funktioner knapp finns. Trycker på "Enter" eller "läs"-knappen på "Läs koder" eller "felkoder" har menyalternativ valts.
7

Jämför den felkod (er) på Sentra till nätet OBD II koder guide (se Resurser). Vissa dyrare pocket skannrar kan ge dig en kort beskrivning av DTC utöver dess nummer. Det finns tre typer av koder som du kan få. Powertrain (koder kommer börja med ett P och därefter ett 4-siffrigt serienummer), Body (koder börjar med ett B och sedan ett 4-siffrigt serienummer och bokstavskombination) och Chassi (koder kommer börja med ett C och därefter en 4-siffrigt serienummer).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65264.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.