Vilka är symtomen på en trasig drivknut?

En CV eller konstanthastighetskoppling är en led som förbinder ett fordons transmission till drivhjulen i en bil. Fogen kallas konstant hastighet eftersom den kan hålla samma hastighet även när det vänder med hjulen i en bil. En CV-leden är täckt av ett smörjmedel och kan inte utsättas för externa föroreningar såsom damm, eller kommer det att slitas ut i förtid. En gummistövel täcker CV lederna i en bil, men dessa stövlar kan spricka och slitas ut. Popping eller klickar
p Om din bil gör en popping eller klickande ljud endast när den går igenom svängar, är det ett säkert tecken på en drivknut bär ut. Om du inte är säker på att klicka när du vänder beror på en sliten drivknut, finns det ett test för att bekräfta en drivknut är orsaken. Gå till en tom parkeringsplats där du har gott om utrymme bort från hinder. Sätt in backväxeln, vrid ratten hela vägen till ena sidan och kör baklänges i en cirkel. Gör detta för varje riktning, vänster och höger. Om klickljud som är högre när bilen svänger bakåt, då källan är en sliten drivknut.
Nynna

Ibland en drivknut saknas smörjmedel så mycket det orsakar ett brummande eller ens morrande ljud när bilen kör på vägen. Detta buller är konstant medan fordonet är i rörelse. Det finns andra orsaker till dessa typer av ljud, t.ex. slitna axellagringen i överföringen.
Vibration

En sliten drivknut kan orsaka att fordonet ryser. När fordonet accelererar, kan för mycket rörelse i en drivknut orsaka att fordonet rysa, men det kan även andra problem såsom slitna motorfästen. En vibration som blir värre när bilen går fortare kan också vara från en sliten drivknut. Om det inte är CV-leden, kan det vara från ett däck som behöver balanseras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64931.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.