DIY: BMW Insprutare Testing

BMW bränslespridare ansluta till högt tryck bränsleledningar att leverera en fin dimma av bränsle för förbränning. Spridare på vissa BMW-motorer kan rymma betydligt högre bränsletryck än vad du skulle hitta i de flesta andra injektorer. Oavsett bränsletrycket används och hållbarheten av injektorn, bränsleinjektorerna av en BMW fungerar på samma sätt som i andra fordon med bränsleinsprutning. Bränslet injektorsolenoid, utlöses av en elektrisk signal, öppnar en ventil, så att trycksatt bränsle att passera genom munstycken som skall sprutas in i cylindern. Saker du behöver
Stetoskop
Ficklampa
Multimeter
Visa fler instruktioner
Magnetventil och ventil
1

Starta BMW: s motor.

2

Håll dyna av ett stetoskop mot toppen av bränsleinsprutaren. Lyssna genom stetoskopet till bränslepumpen. Under normal drift kommer bränsleinsprutningsdonet gör ett klickande ljud när solenoiden ingriper ventilen.
3

Byt bränsleinsprutningsdonet om klickande ljud finns inte på någon enskild injektor.

bränsletryck förordning Testa
4

Koppla ur vakuumslangen ansluten till bränsletrycksregulator.
5

skina ett ljus i vakuum linje anslutning hål. Om brännbart ämne i vakuumledningen bränsletrycket membranet spräcks. Ruptured membran kan också resultera i bensinångor att dras in i kabinen hos fordonet.
6

Byt regulatorn om membranet har brustit.
7

Anslut vakuum linje till bränsle tryckregulatorn. Addera Injector Resistance
8

Koppla bort alla bränsleinsprutare elkontakter.
9

Ställ en multimeter för att mäta "Ohm." Tryck båda leder till bränslepumpen elektriska plug terminal --- en bly på varje sida. Det spelar ingen roll vilken kabel är ansluten till vilken sida.
10

Läs multimeter utgång. Notera mått av motstånd i ohm. Upprepa denna process på alla bränsleinsprutarna.
11

Jämför motståndet avläsningar. Alla mätningar bör vara ungefär likvärdiga. Insprutare fel har inträffat om en injektor har en betydligt högre eller lägre resistans än andra spridare.
12

Byt injektorer som inte motståndet testet. Addera spänningsmatning Testing

13

Vrid tändningsnyckeln till läge "ON". Det är inte nödvändigt att starta BMW: s motor för att testa spänningen överförs till bränslepumpen elektronik plugg.
14

Dra elektronik kontakten från en insprutare terminal.
15 < p> Ställ in multimetern för att mäta "Volt." Sätt in båda de röda och svarta ledningarna in i elektroniken pluggen som anför bort från insprutare. Endera elektroden kan införas i endera sidan av pluggen.
16

Mät inkommande spänning. Den inkommande spänningen bör vara ca 12 volt.
17

Byt ut injektorn om ledningen ger 12 volt men injektorn sviktar.
Kortslutning Testa

18

Koppla bort alla elektriska ledningar från bränslespridare.
19

Ställ en multimeter till "Volt." Anslut multimetern röda ledningen till varje insprutare plug bly. Anslut multimetern svarta ledningen till den positiva polen på BMW: s batteri.
20

Engagera starter av motorn. Motorn startar inte, men elektricitet kommer att tillfalla bränslepumpen leads. Övervaka spänning mäts i multimeter. Spänningen bör alternera mellan 0 volt och ca 12 volt. Du kan behöva en vän att hjälpa dig med motorns tändning medan du övervaka spänning. Lämna multimetern slutna kablar för nästa steg.
21

Anslut en bränsleinjektor ledning till bränsleinsprutaren. Engagera starter under övervakning av spänningen på multimetern. Spänningen bör fortsätta att alternera. Upprepa detta steg tills endast den ursprungliga bly förblir oprövad. Om spänningen inte växla när en bränsleinjektor är ansluten, har bränsleinsprutaren elektriskt kortsluten och måste bytas ut.
22

Testa slutliga bränsleinsprutaren bly. Koppla bort alla andra testade insprutare. Anslut den ursprungligen användes bly till respektive insprutare. Testa igen för växelspänning med den anslutna ursprungliga bly.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67905.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.