Gratis Automotive Felsökning

Ofta är den första indikationen på ett problem med en bil en varningslampa som visas på instrumentpanelen. Dessa varningssignaler, exempelvis "Check Engine" light, genereras av bilens elektroniska styrenhet (ECM) som svar på frågor relaterade till bilens elektroniska system, sensorer eller krångla mekaniska komponenter. Varje potentiellt problem är kopplat till en unik kod som ECM butikerna. Ett av de enklaste och mest effektiva sätten att diagnostisera bil problem är att skanna ECM med en felkod läsare och sedan översätta koderna för att diagnostisera problemet. Saker du behöver
Felkod läsare
Visa fler instruktioner
1

Ta bilen till en plats som erbjuder gratis diagnostiska tester med ett läsaren felkod. Nationella delar butikskedjor som Auto Zone och Advance Auto Parts erbjuder denna typ av gratis diagnostiska tjänster. Andra butiker kan erbjuda denna service. När du anländer, berättar teknikern som du vill skanna bilens ECM för att ta reda på vad felkoder bilen genererar.
2

Hook läsaren felkod till ECM, som ligger på förarsidan av bilen under instrumentbrädan. Tryck på knappen Skanna på felkod läsaren. I de flesta fall kommer butiken anställde utföra skanningen för dig, eftersom han redan vet hur man använder maskinen. Gör en lista på de koder som visas på skärmen för felkod läsaren.
3

Decode koderna genereras av felkod läsaren. I de flesta fall kommer Biltema gör detta automatiskt och ge dig en gratis lista över koderna och deras motsvarande betydelser. Du kan också använda resurser i den här artikeln för att leta upp de felkoder själv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67877.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.