Hur berätta om kamremmen har galopperat i en 1992 Honda Accord

En trasig kamrem på en 1992 Honda Accord kommer att lämna dig strandsatta. Honda använder en störning motor på denna modell. Detta betyder att Om transmissionsremmen raster, ventilerna kommer sannolikt att kontakta kolvarna, vilket resulterar i allvarliga skador på motorn och en mycket dyr reparation. Den rekommenderade bytesintervall för kamrem på årets modell är varje 90.000 miles. Det är bäst att byta kamrem vid eller före lämplig körsträcka för att minska risken för misslyckande. Saker du behöver
Socket Set
Extension
Ratchet
Tänger
Breaker bar
Standard (platt huvud) skruvmejsel
Ficklampa
Visa fler instruktioner
Timing Belt Inspektion
1

Koppla loss batteriets minuskabel och ställ den åt sidan så att den inte kan kontakta batteripolen. Ta det positiva vevhusventilation eller PCV, ventil från toppen av ventilkåpan.
2

Pressa klämman på vakuumslangen till vänster bak på ventilkåpan och skjut tillbaka den på slangen . Ta bort slangen från ventilkåpan.
3

Ta bort de två anslutningarna på generatorn. Nyp klippet med fingrarna och dra ut den och ta bort 10 mm mutter på kabeln. Skjut generatorn kabelstammen ut ur ventilkåpan och ställ åt sidan.
4

bort jordledningen från höger framför ventilkåpan. Avlägsna muttrarna ventilkåpan med socket och ratchet. Försiktigt bända brickorna och genomföringar ur ventilkåpan med en skruvmejsel. Sätt i en vanlig skruvmejsel mellan ventilkåpan och huvudet. Bänd försiktigt ventilen locket uppåt för att ta bort det.
5

Ta bort de två 10 mm bultar som håller det övre locket kamremmen på plats med hylsa och spärrskaft. Dessa två bultar på de nedre hörnen på locket. Ställ luckan åt sidan.
6

Kontrollera kamremmen. Vrid motorn med lämplig storlek socket och breaker bar på vevaxeln bulten. Alltid rotera motorn i en moturs riktning. Leta efter saknade tänder, sprickor eller olja och fett på remmen. Om någon av dessa förutsättningar föreligger, måste kamremmen bytas.
Cover Installation
7

Montera övre Kamrem täcka och dra åt de två 10 mm skruvar med hylsa och spärrskaft. Montera ventilkåpan och sätt i kragarna och brickor. Montera och dra åt muttrarna ventilkåpan med socket och ratchet. Byt jordkabeln till höger framför ventilkåpan.
8

Byt PCV-ventilen och vakuum slang på ventilkåpan. Fäst klämman på vakuumslangen. Dra sele generatorns kablar i sitt rätta läge runt ventilkåpan.
9

Anslut elkontakten vid generatorn och installera kabeln med 10 mm mutter. Anslut den negativa batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68471.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.