Tecknen på en sprucken insugningsrör

En sprucken insugningsröret på din bil är ett allvarligt problem som kan leda till dyra reparationer . Om du misstänker att ditt fordon har en sprucken intag , bör du sluta köra den och ha den bogseras till en verkstad så snart som möjligt för att undvika att göra ytterligare skador på din bil . Det finns ett antal tecken att leta efter om du misstänker att ditt fordon har en sprucken insugningsröret . Saknade och tvekar

Om fordonets inloppsrör är sprucken , kommer det att påverka luft- och bränsleblandningen i motorn och störa den normala förbränningsprocessen . Motorn får missa , tveka , stall eller bara allmänt verkar köra dåligt om din bil har en sprucken insugningsröret .
Ljud

En sprucken insugningsröret kommer att möjliggöra gaser i intaget till flykten , ibland ganska högljutt . När motorn går , speciellt vid höga hastigheter , kommer det att sätta ytterligare press på insugningsröret . Om fordonets inloppsrör är sprucken , kan trycket tvinga luft genom sprickan och få motorn att göra ett högt visslande eller väsande ljud .
Kylvätskeläckor
< p > En sprucken intag kan orsaka bilens kylvätska läcka . Under normala omständigheter , är kylmediet hålls i schack av packning i insugsröret . Men om packningen eller den faktiska insugningsröret misslyckas , kan kylvätska i motorn och orsaka allvarliga mekaniska problem . En bra indikation på att detta har hänt är när bilen börjar överhettas på grund av brist på kylmedel .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65951.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.