Symtom på Slitna Struts

Struts kan tyckas mycket komplexa komponenter, men de är faktiskt lätt att diagnostisera om du vet vad du letar efter. Struts är kombinationen komponenter, lika delar av fjädrar, stötdämpare och övre länkarm. Denna mångsidiga förmåga gör att stöttorna kan uppvisa minst tre olika typer av fel. Tricket är att bryta fjäderben ner i dess beståndsdelar och diagnostisera det därifrån. Våren Underlåtenhet

Precis som ett gem blir varm när du böjer det fram och tillbaka, blir våren varmare när det cyklar upp och ner. Eftersom våren materialet får sin spänst via värmebehandling - upprepad värme cykling kan få den att bli springier och mjukare. Hängande är ett tecken på en mjuk fjäder, men trycka ner fender kommer att berätta mer. För att testa fjädrarna, långsamt trycka ner ena hörnet av bilen med tre fingrar, om du kan flytta den mer än ett par inches - så oddsen är att fjädrarna skjuts Addera Shock. Underlåtenhet

Stötdämpare fungerar som medicinska sprutor, sakta upphängningsrörelse genom att tvinga olja genom ett antal små hål mellan chock två fluidumkamrarna. Över tiden, kommer chocken oljan bryts ned och blir tunnare, låta den passera genom hålen lättare och minska chocken s dämpande effekt. Utan stötdämpare, skulle hjulen och karossen bara Pogo upp och ner på fjädrarna tills de får slut på energi. För att testa chock, placera båda händerna på bilens stänkskärm och ge det en kraftig nedåtgående knuff. Bilen ska studsa uppåt tills fjädern sträcker och sedan slå sig ner igen. Om bilen fortsätter att studsa förbi en cykel, de chocker är förmodligen dåligt.
Mekaniska fel och läckor
Struts

kan också misslyckas i ett antal av mekanisk sätt, från lösa bultar till böjda fästen till slitna klipp och hållplatser gummi. Bortsett från en visuell besiktning, mekaniska fel främsta symptom är gnisslar, skallror, stötar och stönar i kurvor eller gå över gupp. Om, när genomkorsar en stor jättegryta, bilen plötsligt smäller ner som fjädrarna var gjorda av betong, så oddsen är staget i gummi bump-stop har försämrats och härdad. Om du diagnostisera en dålig strut, rengör sedan stagen med en högtryckstvätt och kontrollera chock kroppen för läckande olja.
Driving Diagnos

Stötdämpare och fjädrar uppvisar två olika men relaterade symtom under körning. Dåliga fjädrar kommer inte motstå fordonets rörelse så bra som de borde, vilket gör att bilens kropp att luta mer än det borde vid kurvtagning. Dåliga stötdämpare gör att bilens kropp att luta snabbare än det borde, och att gunga fram och tillbaka efter att ha lämnat en hård hörna. Både dåliga stötar och fjädrar gör bilen till näs-dyk mer under bromsning, att tappa greppet under acceleration och svarvning och att göra rida alltför mjuk och kompatibla. Om du träffar ett farthinder på 30 mph och inte spiller din latte, då det definitivt dags att investera i en ny uppsättning av stöttor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68131.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.