Hur man lägger in en 1990 Toyota Pickup om diagnostiska läget

On-Board Diagnostics blev standardiserat 1996 för alla märken och modeller av motorfordon. Före 1996 hade tillverkarna egna separata distinkta system. Kollektivt, är denna första generation av diagnostiska system nu kallas OBD-I. Den andra generationen efter 1996 kallas nu OBD-II. Även om det finns scanners för dessa äldre diagnostiska system, är de inte behövs. De bilar och lastbilar själva kan sättas in i en själv-test läge, och Toyota pickup är inte annorlunda. Så länge du har en längd av bygel, kan du göra pickup koder relä problem via en blinkande kontrollera motorn ljus. Saker du behöver
Byglingstråd
Visa fler instruktioner
1

Pop Toyota huva och titta på långt till höger i motorrummet. Du hittar två rörliknande kontakter med gummihylsorna.
2

Ta gummihylsorna och anslut de två portar med bygel.
3

Place du nyckeln i Toyotas tändning och tur. Låt motorn. Du vill bara det elektriska systemet slås på.
4

räkna hur många gånger kontrollpunkter blinkar motorn ljus. Toyota OBD-I-koder är tvåsiffriga. Det blir en liten paus mellan siffror. Till exempel kommer kod 21 blinkar två gånger följt av en kort paus och ytterligare en blixt. Det blir en två sekunders paus för att signalera förmedling av separata felkod.
5

Leta upp koderna på nätet för definitioner. Det finns webbplatser arkivering äldre OBD-I kodningssystem och deras definitioner. De kan hittas i avsnittet Referenser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66239.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.