Felsökning av en 2000 Ford Focus

En kompakt bil som tillverkas av Ford Motor Company, började Focus produktionen med 2000 års modell och är fortfarande i produktion från 2011. Enligt källor som RepairPal, TSB rapporter och NHTSA utredningar, vanliga problem med 2000 Focus inkluderar bromssystemet, servopumpen, elsystem och fjädring. Förutom att utföra löpande underhåll på bilen, är att felsöka dessa områden rekommenderas. Saker du behöver
2000 Ford Focus reparation guide
Visa fler instruktioner
1

Undersök serpentin fan, kuggremmar, tändstift, batteri och däcktryck. Oljan, vätska och bränsle nivåer bör också kontrolleras.
2

uppmärksam på hantering av Focus under körning. Om ratten skakar, kan det vara ett tecken på att de främre broms rotorer har blivit skev och behöver bytas ut. Addera 3

Kontrollera servopumpen för läckande vätska eller skum uppbyggd. Byt ut pumpen om dessa symtom är närvarande.
4

Kontrollera den främre änden av Focus för att sjunka ihop. Denna fråga, tillsammans med ojämnt slitage på däcken, indikerar problem med fjädring. Byte av stagen är en möjlig lösning.
5

Kontrollera främre bromsbelägg om brus hörs vid inbromsning. Byt ut elektroderna om de visar betydande slitage.
6

Ta bilen till en kvalificerad mekaniker för en inspektion av det elektriska systemet om lampor på instrumentpanelen blinkar oregelbundet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67830.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.