Typer av Traction Control

Traction är möjligheten för något att hålla sig till något annat i den utsträckning som det skapar friktion. Denna friktion tillåter ett föremål rör sig längs ett annat syfte att sakta ner. Traction är en viktig faktor i däcken finns på bilar, eftersom dragkraft minskar glidning som sker vid körning på is och är också nödvändigt för att bromsa. Broms Traction

Bromsar bromsa en bil med hjälp av dragkraft, som orsakar friktion i bromssystemet. Traction resultat när bromsok trycker mot kolven, vilket bringar kolven att pressa mot bromsbeläggen som lägger friktion till hjulet, vilket gör att hjulet för att sakta ner eller stanna. Den stoppade hjulet inte längre producerar den kinetiska energin som driver bilen framåt, och däcket ger dragkraft på vägen, vilket saktar farten i bilen. Addera låsningsfria bromsar

Låsningsfria bromsar kontroll dragkraft genom att förhindra bromsarna från att tillämpa dragkraft till däcken i den utsträckning som däcken sluta snurra. När däcken slutar att snurra, slutar de att tillhandahålla dragning till vägen, vilket kan göra att bilen glider.
Däck Traction

dragkraft på däcken kan bilen stanna på ett ställe i stället för att skjuta när bilen är parkerad. Förbättrad broms och däck Traction har producerat bilar som har bättre grepp när det saktar ner och stannar på lutning och sjunkande sluttningar. Den dragkraft som de däck och bromsar har måste vara större än den kraft som gravitationen ställen på bilen, drar bilen nerför sluttningen. Däcken har dragkraft eftersom de innehåller slots, fickor och kanter som är utformade för att skrapa på ytan, bromsa bilen eller hålla den på plats. Däck Traction spelar också en avgörande roll under acceleration. När däcken vänder, måste de uppleva dragkraft för att dra bilen på vägen. Bilar som inte har någon dragning kommer att snurra sina däck, vilket gör att bilen att gå nowere. Traction kan styras genom att få bättre däck att gräva i marken mer, vilket är särskilt användbart i vinterförhållanden.
Antispinnsystem

Många bilar har anti- slip reglering som bidrar till att öka dragkraften av fordonet genom att bromsa ett eller flera däck och minska mängden bränsle som skickas till en eller flera kolvar. När däcken glider, det finns ofta skillnader i vilken takt de slip, vilket kan orsaka föraren att tappa styrningen kontrollen över fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65344.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.