Felsökning A /C Problem i Freightliner Trucks

Freightliner AC-system är mycket större än de flesta fordonssystem, och de använder en större kylare och en kompressor för att kyla luften. En förångare används på freightliner lastbilar som ett värmeväxlingsmedium för att flytta den värme som alstras av systemet bort från enheten som luftkonditionering. Det vanligaste problemet med ett freightliner AC-system är en läckande kompressor. En specialutbildad mekaniker bör åtgärda eventuella problem med AC-systemet, men du kan felsöka för att kontrollera att det finns ett problem. Instruktioner
1

Vrid motorn på och låta bilen värmas upp till normal arbetstemperatur. Vattentemperaturen gauge nål ska sitta i mitten av de övre och undre märkena på mätaren. Eftersom de flesta freighliners använder motorns remskiva systemet för att driva luftkonditioneringen måste trucken vara vid normal arbetstemperatur innan AC fungerar bäst.
2

Vrid fläkthastigheten på låg och vrid AC till den kallaste inställningen. Freightliners använder en enkel ratten på HVAC styrenheten att styra inställningen av AC-systemet. På en Freightliner, är ljudet av att kompressorn startar omisskännlig. Du bör höra ett svagt "hum" omedelbart följt av kylfläkten startar. Om du inte hör kompressorn, kan det ha misslyckats eller läcker. Endera av dessa två scenarion kommer att kräva att kompressorn bytas.
3

Vrid fläkthastigheten på den högsta inställningen och ställa in AC till den kallaste inställningen. Om det inte finns någon kall luft, behöver systemet laddas genom en professionell lastbil mekaniker. Mekanikern pumpar köldmediet i AC-systemet så att kompressorn har något att komprimera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64483.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.