Dodge Ram Problem Transmission

The Ram är en full size pickup truck tillverkas och säljs av amerikanska biltillverkaren Chrysler. The Ram gjorde sin debut 1981 ans var en del av Dodge division från starten fram till 2009, då Ram blev sin egen unika lastbil division. Medan Dodge Ram var känd för nästan 30 år som en pålitlig, kapabel lastbil, har ägarna haft några vanliga problem, däribland problem med lastbilens växellåda. Typer av problem

Under sin produktion, erbjöd Dodge flera olika sändningar i Ram pickup. Dessa inkluderade både manuella och automatiska växellådor. Vissa förare av Rams utrustade med en manuell växellåda har klagat på shifter ratten lossnar, en växellåda som läcker vätska och redskap som maler lätt när skiftat. Problem med Ram automatlåda inkluderar läckande vätska, oönskad växling mellan växlarna och plötsliga automatiska skift.
Faror och symptom
p Det finns flera grundläggande sätt att identifiera en av dessa Ram överföring problem. De flesta av de problem som leder till kraftigt buller under skift, som ofta beskrivs som en clunking ljud. Andra överföring problem kan orsaka en pool av vätska att utvecklas under lastbilen. Dålig bränsleekonomi är ett annat symptom på överföring problem. Medan de flesta av dessa frågor utgör någon allvarlig, omedelbar fara för föraren, kan ett allvarligt skadat transmission orsaka Ram stall i trafiken, skapa en farlig situation.
Reparationskostnader

kostnaderna för att reparera en Ram transmission varierar lika mycket som den typ av problem. Skärpning lös shifter eller återställa en automatisk växellåda elektroniska styrenheten får endast kräva en timmes arbete från en auto tekniker. Å andra sidan, kan mer allvarliga problem kräver installation av en helt ny växellåda, vilket kan kosta uppåt på $ installerad 1000. Små läcker och felaktiga redskap kan kosta flera hundra dollar.
Garantitäckning

Varje Dodge Ram såldes med Chryslers nya bil garanti, vilket inkluderade Powertrain täckning. Denna garanti kommer sannolikt att omfatta de flesta större transmission problem som en bil mindre än några år gamla är sannolikt att uppleva. Om en ägare köpte en livstid eller förlängd garanti, eller återförsäljaren lagt en som en PR-post, kan täckningen vara ännu mer komplett. Var noga med att kontrollera med din lokala återförsäljare innan du beställer reparationer för att se om ditt RAM transmission fortfarande har garantin av något slag. Addera Recall

Dodge Ram har varit föremål för flera återkallelser antagits av Chrysler att åtgärda kända problem. En av dessa påminner särskilt behandlat den automatiska växellådan i RAM modeller som tillverkades i början av 2000-talet. Återkallelsen, utgiven i december 2003, behandlas med fästelement som anbringat överföring till överföringen. Felaktiga fästen skapat förutsättningar för en vätska läcka som kan orsaka en gasläcka och presentera risk för brand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64695.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.