Hur du väljer en Automotive Scan Tool

Alla fordon som tillverkats sedan 1996 arbetar på samma dator diagnostiska system, detta system kallas OBD-II (On Board Diagnostics). Tidigare var diagnostisera Check Engine tänds och utsläpp problem inte universell, varje fordon krävs ett annat förfarande. Förändringen till OBD-II öppnade dörrar för hjälper hemmafixare och mekanik hem genom att garantera grundläggande verktyg kompatibilitet mellan fordon. För att komma OBD-II, behöver du en bil scan verktyg, verktyget ansluts till bilens diagnostik port och registrerar felkoder och annan viktig motor information. Välja Scan Tool handlar om mer än priset, det handlar om att hitta en scanner som passar dina behov. Instruktioner
1

Bestäm din budget. Automotive sökverktygen finns i en mängd olika prisklasser, från mindre än $ 100 till tusentals dollar. Funktioner spelar en stor del i priset, en enkel bil Scan Tool kan endast visa kolla koder motorproblem, medan dyrare modeller tillgång motorns prestanda, utsläpp och särskilda fordon programmeringsalternativen
2

Bestäm din användning. behov. Om du reparerar bilar för en levande, bör du överväga investerat i en funktionsrik felsökningsverktyg. Testa datorn är lättare med en, i stället för att räkna upp felkoder, kan en proffsig Scan Verktyget hjälper till att identifiera problem, vilket sparar tid och i slutändan pengar. Om du är en DIYer som kommer endast att använda verktyget ibland på din egen bil, får en enklare modell vara en bättre passform.
3

Överväg storlek och portabilitet. Billigare sökverktygen vanligtvis handhållna och lätt att förvara i handskfacket. Dyrare sökverktygen tenderar att vara större, skrymmande och mindre portabel.
4

Tänk kompatibilitet. En grundläggande Scan Tool tillgång felkoder från alla fordon tillverkade efter 1996, men kommer det inte komma åt många av den interna planeringen och diagnostiska rapporter tillgängliga i fordon. Tillverkare eller återförsäljare sökverktygen, medan dyrare, är särskilt utformade för att komma åt varje rapport och funktion i ett visst fordon.
5

Tänk uppgraderingsmöjligheter. Professionell sökverktygen kan ansluta till en dator och få programuppdateringar, andra modeller kan inte uppgraderas. Om du tjänsten eller fordon för reparation av en levande, behöver du förmodligen en scan verktyg som du kan uppgradera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64448.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.