2001 F-350 V-10 Check Engine Light

Dra motor koder är normalt inte en svår procedur - en resa ner till den lokala Biltema kommer vanligtvis ger resultat. Men i ett fall av förlängd beroende, valde Ford-circa-2001 att inte inkludera några mycket viktiga koder inom On-board diagnostik, Series II-protokollet. Detta kan göra att diagnostisera en "check engine" light en något mer krävande och långt dyrare förslag än den annars skulle vara. Code Basics

Medan den federala regeringen i uppdrag 1996 att alla fordon som säljs i USA använder On-board diagnostik, Series II-protokollet, det aldrig anges att fordonet kan endast använda OBD-II-koder. F-350 använder en mix av OBD-II felkoder och ett antal Ford-specifika koder som endast en Ford-specifik läsare kan dra. Generellt sett OBD-II-koderna är de som relaterar till uppfyllande av utsläppskrav eller funktioner motor som kan påverka utsläppen följs, medan Ford-specifika koder täcker allt annat.
Common Engine Codes

Fords dieselmotorer är kända för sin tillförlitlighet, så oddsen är goda att någon kod du får kommer att ha något att göra med någon av de generiska elektroniska sensorer. Koder P1100 och 1101 tyder på en massa fel luftflöde sensor, är P1112 en insugningsluften temperatursensor och P1116 och P1117 är Kylarvätskesensorns frågor. Koder 1120 genom 1125 avser gasspjällssensorns, medan 1127 till 1158 är syresensorn problem. Du kan räkna med ett OBD-II-skanner för att registrera koderna 1407 till 1455, eftersom de är alla utsläpp koder.
Diagnos


Om din lastbil kastar en "Kontrollera motorn" ljus och registrerar ett givarfel, sedan inte automatiskt anta att sensorn är fel. Ibland datorn indikerar ett komplett sensor fel eller defekt krets (som P1409, EGR Vacuum Regulator Circuit fel), men en out-of-range läsning som P1650 (Servostyrning tryckvakt av självtest intervall) är förmodligen talar om att det är något mekaniskt fel på den drabbade datorn.
Dra Koder

Alla Biltema med ett OBD-II-kod scanner kan dra generiska koder för dig, men du behöver något lite mer specialiserade för chassi, fyra-wheel-drive, transmission och koder broms. Tack Ford för denna: Kort för att betala hundratals dollar för en läsare som licensierats av Ford Motor Company Inc., du är fast på väg tillbaka till en återförsäljare serviceavdelning för att hämta icke-utsläpp koder. Sätt att pressa det sista dime ut, Henry.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68310.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.