Min bil överhettar i Idle & svalnar vid körning

Den goda nyheten är att problemet bara kan vara en av ett fåtal saker, den dåliga nyheten är att de inblandade förkastningar kan ha flera orsaker, och du behöver för att spåra problemet ner innan du kan fixa det. Ingen av dessa är särskilt svåra att hitta, och du behöver inte ens nödvändigtvis behöver en multimeter för att hitta dem. Några grundläggande elektriska och handverktyg, några bitar av tråd och lite ledig tid är allt du behöver för att felsöka och hitta källan till din kyl misslyckande. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
avbitare
Wire
testlampan
Säkringar
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera din Fläktrem och fläktbladen om du har en mekanisk fläkt utan en koppling (den rör sig bara med remskiva). Om du har ett bälte problem, då vet ni det genast eftersom vattenpumpen inte fungerar. Om fläktbladen har blivit böjd eller fixade, kanske de drar inte erforderlig mängd luft.
2

Kontrollera din fläktkoppling om du har en mekanisk fläkt med en fläkt koppling. Denna typ av fläkt kommer att flytta, om än med visst motstånd när du vrider den för hand med motorn avstängd. Starta bilen och ta bort kylarlocket så att du kan se ner i kylaren. Kontrollera vattennivån för att göra det är på eller nära toppen av radiatorn. Var uppmärksam på temperaturmätaren och vänta för motorn att nå arbetstemperatur.
3

Titta in i kylaren och titta på vattnet cirkulerar genom från motorn. Om motorn börjar överhettas men du ser inte vattenflödet, sedan ha en assistent rev motorn upp för ett ögonblick. Om vattnet inte rör sig, eller plötsligt rusar in i kylaren, så har du förmodligen ett problem med termostaten eller vattenpumpen, eller en inre vattenläcka. Byt ut kylarlocket om vattnet börjar rinna.
4

Titta på din fläkt motorkylning. Om din fläktkoppling inte kopplas in när motorn börjar överhettas, då fläkten kopplingen troligen skjuten. Byt ut fläkten kopplingen.
5 p Om den elektriska fläkten inte tänds när motorn når normal arbetstemperatur, så har du antingen ett elektriskt problem eller fläkten inte fungerar. Stäng av motorn och försöker att snurra elektriska fläktbladen med en skruvmejsel. Fläkten ska snurra fritt och med nästan inget motstånd alls. Om det är svårt att flytta eller stanna upp, sedan ersätta den. Om fläkten snurrar fritt, men inte startar när det behövs, fortsätt till nästa steg.
6

Kontrollera fläktens säkring eller relä. Om säkringen är trasig, byt det. Starta bilen och låt den komma upp i temperatur, kontrollera igen säkringen för att se om det har blåst igen. Om det är, så har du en död kort i fläktmotor eller i elsystemet. Kontrollera din referensmaterial om hur man testar reläet. Om det inte fungerar sedan ersätta den.
7

Skär två trådändar, vardera ca 3 meter lång, och band om 1/4-tums av isoleringen från ändarna. Koppla fläkten, och sätt i ena änden av varje tråd i var och en av terminalerna i pluggen. Håll den andra änden av en ledning till batteriets minuspol och kortfattat beröra den andra änden till pluspolen. Om fläkten slås på då det fungerar och ditt problem är i elsystemet.
8

Anslut en testlampa till chassit sidan av din fläkt stickpropp, den ena fäst vid kroppen. Om lampan inte tänds när motorn blir överhettad men säkringen är bra och fungerar relä, sedan testa Säkring och relä terminaler i säkringslådan att se till att de får makten. Om reläets trigger terminal (kolla din referensmaterial) inte tänds när motorn överhettas, då vattentemperaturen givaren är dålig. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68188.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.