Hur man upptäcker en dålig chef Ventil i en motor

Ventilen tåget är en viktig uppsättning komponenter på en motor. Varje cylinder har ett minimum av två ventiler: en inloppsventil och och avgasventil. Varje ventil har fjädrar, lyftar och vipparmar som styr öppningen och stängningen av ventilen när motorn är igång. En dåligt fungerande ventil tåg påverkar körbarhet hos ett fordon. En dålig ventil är bullriga i bästa fall och resulterar i en handikappad fordon vid sämsta. Saker du behöver
Automotive stetoskop skiftnyckel
Hylsnyckelsats
bladmått
Visa fler instruktioner
1

Lyssna på motorn vid tomgång. Använd fordonsindustrin stetoskop för att lyssna på motorn när den går på tomgång. En knacka, klicka eller skramlet anger ventilerna behöver justeras. Avlägsna ventilkåpan med en hylsnyckel och använda bladmått för att mäta avståndet från spetsen av vipparmen till ventilspindeln. Varje tillverkare publicerar de rätta specifikationerna för detta avstånd. Om mätningen överstiger denna beskrivning, justera ventilen enligt fordonets servicemanual.
2

Kontrollera om motorn slår bakut. Skadade ventilfjädrar eller stickning ventiler är en orsak till detta symptom. Om slå tillbaka är genom förgasaren intaget ventilen fastnar. Om slå tillbaka är genom avgasröret, är avgasventilen fastnar.
3

Kontrollera överdriven oljeförbrukning. Slitna ventilspindlar eller skadade ventilstyrningar tillåter olja att läcka förbi ventilspindeln och in i cylindern. Smoky avgaser resultat även från detta problem.
4

Kontrollera om motorn dieslar eller fortsätter att gå efter att ha stängts av. Kontrollera om kärvande eller skadade ventiler. Otillräckliga oljenivåer att nå och smörja ventilen tåget kan orsaka detta problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67788.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.