Vad orsakar Bil Springs till Break?

Spiralfjädrar chocker och stöttor är delar av en bil är fjädringssystem som både stöder fordonet och ger en bekväm åktur. Flera situationer och villkor kan leda till spolar på ett fordon bär onormalt och bryta. I vissa situationer, spolar sönder som resultatet av andra komponenter misslyckas så förare uppmanas att ta itu med fjädring problem snabbt för att undvika allvarliga komplikationer. Grov väg Villkor

Fjäderkopplingar, stötar och stag är konstruerade för att tåla tuffa vägförhållanden men vissa förändringar i vägbanan kan vara för mycket att bära. Stora potten hål och plötsliga förändringar i väghöjd kan bidra till spolar bryta. Använda ett fordon i en off-road inställning som inte har utformats för det kan också bidra till brutna fjädrar eftersom dessa spolar var utformade för att hantera gupp på en genomsnittlig asfalterad väg, inte oförutsägbarhet stenig terräng.

Vätskeläckage

Enligt bilreparationer hemsida AA1 Bil, slet tätningar i ett fordons stag kan orsaka läckage. Detta leder till mer belastning läggs på spiralfjädrar som kan skada dem till den grad att bryta. Dessutom kan en minskning av hydrauliskt tryck låter bäckar kontakt med andra fjädringskomponenter, bromsledningar och även avgaskomponenter orsakar ytterligare skador. Fordon som visar ökat buller när man går över gupp eller dips i vägen kan uppleva hydrauliska läcker.
Wheel obalanser eller Blåst Däck

obalanser Wheel grund för snedställning eller genom skadade däck kan orsaka ojämnt slitage upphängningskomponenter som kan leda till skador och brott på fjädrar, stötdämpare och fjäderben. Ridning på en blåst däck sätter ett fordons fjädrar och andra fjädringskomponenter i direkt kontakt med vägbanan betonar komponenter utöver normala gränser. Detta är särskilt farligt om flera spolar bryta så detta kan allvarligt skada ett fordons bromsar, styrsystemet och axlar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65736.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.