Hur man testar CUCV Generatorer

Den CUCV (Commercial Utility Cargo Vehicle) används främst av militären för godstransporter. Många CUCVs var utformade för att transportera upp till åtta soldater. Den CUCV småningom fasas ut under 1997 eftersom militären insåg att det var billigare att modifiera vardagliga lastbilar och stadsjeepar än att konstruera fordon för militära transporter. Generatorerna i CUCVs försvagas på samma sätt vanliga generatorer gör. Med hjälp av en voltmeter är det bästa sättet att testa kraften i en CUCV s generator. Saker du behöver
Volt mätare
Visa fler instruktioner
1

öppna motorhuven på bilen när motorn är avstängd och stötta upp.

2

Fäst voltmeter till batteriet. Anslut den positiva ledningen till den positiva batteripolen och den negativa till den negativa inlägg. De positiva och negativa sidor av både voltmeter och batteriet är färgkodade för att göra det enkelt att identifiera. Positiva är röda och de negativa är svarta.
3

Kontrollera avläsningen på voltmetern. Just nu mätaren registrerar spänningen i batteriet, och när du testar generatorn, är det bra att veta om batteriet är ljudet. Värdet ska ligga mellan 12,5 och 12,8 för ett starkt batteri.
4

Starta motorn. Kontrollera volt mätaren igen, som nu mäta spänningen i generatorn. Avläsningen ska visa mellan 13,6 och 14,3 volt om generatorn är i gott skick. Generatorn kan behöva bytas ut om värdet är lägre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65665.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.