Felsökning kretsar Dimljus

Dimljus ledningar ansluts slutändan till bilens batteri, men innan det blir till batteriet, går den positiva kabeln till din dimma strömbrytare och sedan till säkringsboxen medan den negativa kabeln ansluts till jord på ett metall del av ditt fordon. Om du hittar dina dimljus inte fungerar och du har redan bekräftat att det inte är lökarna på dimljus, måste du felsöka kretsen. Använd en voltmeter och systematiskt testa varje del av kretsen. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Öppna locket säkringsdosan i bilen. Detta placerar först dimman lätta ledningar går till från batteriet.
2

lokalisera säkringen för dimljusen. Titta på insidan eller utsidan av säkringslocket för ett diagram. Du upptäcker att varje säkring är noterat.
3

Använd en voltmeter för att kontrollera om det går ström till och från säkringen. Voltmetern har två färgade trådar med metall tips på ändarna. Hitta en ren metall del av fordonet nära till säkringsdosan - en skruv eller bult är bra. Placera spetsen på änden av den svarta kabeln från voltmetern på metallen del av fordonet. Placera spetsen på änden av den röda kabeln till den övre änden av säkringen. Om du får en läsning, är el matning till säkringen så problemet ligger någonstans mellan säkringen och dimljus så håll felsökning. Om du inte får en läsning, du vet att felet ligger mellan säkringen och batteriet, så du behöver för att få ledningarna kontrolleras eller bytas.
4

Håll spetsen på änden av svart tråd på metallen del av fordonet. Placera spetsen på änden av den röda kabeln på den nedre änden av säkringen. Om du får en läsning el matas genom säkringen så du måste fortsätta felsökningen. Om du inte får en läsning, vet du felet är säkringen så byt ut säkringen och dina dimljus fungerar.
5

Testa din switch dimljus med voltmeter. Du kanske måste ta bort locket på strömbrytaren för att komma till ledningar. Placera spetsen på änden av den svarta kabeln från voltmeter till en annan metalldel på fordonet i närheten av strömbrytaren. Placera spetsen på änden av den röda kabeln på "I" terminal på switchen. Om du får en läsning då el är att få till växeln. Om du inte får en läsning, är felet ledningarna mellan brytaren och säkringen, så du behöver för att få det kontrollerat.
6

Slå på dimman strömbrytare. Placera spetsen på änden av den röda kabeln på "OUT" på switchen. Om du får en läsning, är övergången bra. Om du inte får en läsning, då växeln är trasig, så du behöver byta switch - sedan ditt dimljus fungerar
7

Kontrollera kablarna på dimljusen.. Som tidigare, placera spetsen på änden av den svarta kabeln från voltmetern på en lämplig metalldel på fordonet i närheten av dimljusen. Placera spetsen på änden av den röda kabeln till dimljuset terminalen. Om du får en läsning då el är att få till ljuset, så det finns ett fel i dimman lätta anslutning, så du behöver för att få det kontrollerat eller bytas ut. Om du inte får en behandling, så ligger felet mellan switchen och dimma ljuset så att ledningar behöver kontrolleras eller bytas.
8

Testa de andra dimljus, om du har mer än en, med användning av samma metod. Om du får en läsning, då är det dimman lätta enheten och om du inte gör det, det är ledningarna mellan switch och dimljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67789.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.