Körskador Med parkeringsbromsen

En parkeringsbroms är utformad för att lägga till ett extra inslag av innehav makt för att hjälpa överföringen hålla ett fordon på plats när parkerad. Parkeringsbromsen mekanism är integrerad med den vanliga bromssystem i vissa fall, men inte alltid. Körning med parkeringsbromsen på kan presentera ett potentiellt problem för bromssystemet. Design

Parkeringsbromsen använder det befintliga bromssystemet till viss del, om det är en bromstrumma, rotor, pad eller skiva. Många fordon använder en separat uppsättning av element i sin parkeringsbroms design som fortfarande utöva påtryckningar på en existerande bromstrumma eller bromsskiva.
Funktion

I de flesta fall, den parkeringsbromsen är aktiverad med en spak placeras inuti fordonet. Denna spak är kopplad till bromssystemet med en stålvajer som knyts till befintlig bromsslang för drivaxeln eller aktiverar en separat mekanism för att tillämpa bromsfunktion.
Eventuella skador

Använda parkeringsbromsen när du kör kan orsaka slitage på beläggen av fordonets viktigaste bromsar. Den rörliga hjul orsakar friktion när parkeringsbromsen är ansatt, bortnött bromsklossen eller skiva.
Möjliga motorproblem

Även körning med parkeringsbromsen på är inte sannolikt att orsaka någon större skada på motorn, finns det en möjlighet att motorns temperaturen kommer att stiga över säkra nivåer. De flesta bilar har ett system varningslampa som indikerar hög motortemperatur, vilket kommer att varna föraren om ett problem. Om det inte är riktat, kan det resultera i radiator skador eller spruckna packningar huvud, bland andra frågor.
Reparation

Reparation eller byte av parkeringsbromsen kan vara nödvändigt om nog skada har skett från att köra med bromsen på. En kvalificerad broms tekniker bör utföra reparation eller utbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64754.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.