Freightliner kingpin felsymptomen

Under de senaste åren, påminner tillverkarna av tunga fordon såsom traktor-långtradare, stora fritidsfordon och bussar har genomförts på grund av för stort slitage och fel på styrspindeln kingpin, en del av framhjulet styrväxel, vilket resulterar i olyckor. Freightliner, en sådan tillverkare, har återkallat vissa av sina produkter. Förare och tekniker bör vara uppmärksam på symtom på dessa problem. Observerats i icke-rörliga fordon

Medan motorn är igång, men med fordonet stillastående, ska en förare eller tekniker inuti fordonet vrider ratten från sida till sida (för att låsa. ) En observatör utanför fordonet bör ange hur mycket hjulen verkar röra sig. Om det verkar vara förlust av rörelse eller för mycket rörelse utan hjulen flyttar, kan det finnas ett problem med styrmekanismen, inklusive knoge kingpin.
Observerat Medan fordonet är i rörelse

medan fordonet körs, kan föraren eller teknikern observerar andra indikationer på problem styrmekanism. Om det är svårt att hålla fordonet pekade i rätt riktning, eller om den tenderar att dra åt ena eller andra sidan, är det en indikation på allvarliga problem. Framhjulen kan "shimmy," orsaka ratten att vibrera överdrivet. Ratten får inte återvända till sitt rätta utgångsläge efter en sväng. Det kan också vara för mycket "play" i ratten eller för mycket rattrörelser utan motsvarande rörelse av fordonets framhjul.
Sounds

En utbildad och erfaren tekniker kan höra närvaron av ljud som kan tyda på flera problem i fjädring och styrsystem. Dessa ljud kan innefatta slipning, väsande, skrikande eller harmoniska övertoner. Dessa ljud kan observeras antingen när fordonet står stilla eller körs.
Tekniska mätningar

Teknikern bör ta mätningar med specialdesignade verktyg och jämföra den resulterande mätning med tillverkarens fjädring och specifikationer styrning. Om resultaten faller utanför tillverkarens föreslagna toleranser, kan det finnas ett problem med mekanismerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68308.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.