Hur man reparerar & Felsöka en S-10 Chevy 2.5 motor som startar sedan dör

Felsökning och reparation av en 2,5-liters-motorn i en äldre modell S-10 Chevy som startar då dör kan kräva att du byter ett antal delar och göra flera justeringar, eller det kan vara så enkelt som grundläggande underhåll. Det faktum att motorn startar och sedan dör indikerar att det finns ett bränsle problem. Det innebär att du vill börja din inspektion runt förgasaren. Det finns flera felsökning tester, kommer resultaten av vilka berätta varför din S-10 inte får bensin till motorn. Saker du behöver
Bensin
platt skruvmejsel
Phillips skruvmejsel
Ratchet ställa
flat elektriska skruvdragare
Elektrisk relätest kabel
Visa fler instruktioner

1 Lägga bensin är alltid ett bra ställe att börja.

Lägg bensin. Ibland bränslemätaren fastnar på S-10s och du inte inser det. Tyvärr finns det fortfarande tillräckligt med bensin i tanken så att rök att glida in i bränsleledningen och Chevy kommer att avfyras en stund och sedan dö och du tror att det har gas i tanken.
2 Fuel filter går dåligt på alla fordon, testa en på S-10.

Demontera bränslefiltret som är på bränsleledningen. Det finns ett hölje med två slangklämmor. Inuti höljet är filtret. Ta bort den och sätt tillbaka höljet till bränsleledningen med slangklämmorna. Starta motorn. Om det fortsätter att gå utan att dö, har du ett igensatt bränslefilter. Du vill inte köra din Chevy utan ett bränslefilter för länge eller om du riskerar att skada motorn, men detta test kommer att berätta om bränslefiltret är dåligt. Addera 3

Kontrollera bränslet pump och den integrerade reläet styrenheten. Med ett test kan du diagnostisera båda. Avlägsna reläet körs från bränslepumpen till IRCM från IRCM lådan. Bifoga ditt elkabel relätest till den elektriska relä som kör till pumpen och fäst den andra änden till pluspolen på batteriet. Om bränslepumpen är bra, kommer du att höra det börjar visas och du kan ta på problemet kan vara din IRCM. Om du inte hör pumpen gå, har du en dålig pump.
4

Ta kastrullen till ditt luftfilter från toppen av din förgasare. Har någon steg på pedalen flera gånger medan du tittar ner i förgasaren. Se till att choken inte har fastnat stängd.
5

Ersätt hela bränsleledningen om allt annat misslyckas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67391.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.