Symtom på en dålig Oxygen Sensor i en Passat

Syresensorn i en Volkswagen Passat upptäcker syrehalten i avgaserna. Den använder den informationen för att ändra bränsle-till-luft-blandning för att bibehålla effektiv förbränning i motorn. Beroende på vilket år en särskild Passat byggdes, kommer det att ha en eller flera syre-sensorer. De som byggt före 1996 har endast en, men de senare modellerna har flera sensorer. Det finns flera symptom som kan tyda på en defekt syresensor. Signallampor

Vissa bilar har en särskild varningslampa för syresensorn, men på en Volkswagen Passat tillämplig varningslampan är antingen "check engine" eller "servicebil snart" ljus. Det finns andra problem som kan orsaka dessa lampor att lysa, men syresensorn är högt på listan, särskilt om andra symtom är närvarande.
Prestanda

Minskad prestanda kan vara en av de detekterade första symptomen när syresensorn är defekt. En Volkswagen Passat kan bli trög eller tvekar från en dålig syresensor. Det kan stanna eller vara svår att starta, eller symptomet kan vara så subtil som en lite mindre acceleration än normalt. Förlust av prestanda, dock, är en trolig symptom på en trasig syresensor.
Andra skyltar

en minskning av bränsleeffektivitet också kan tyda på ett problem med en eller flera av syre sensorer på en Volkswagen Passat. Misslyckas ett utsläpp test är en annan möjlig symptom. Lukta "ruttna ägg" i avgaserna kan orsakas av en dålig syresensor, alltför. Lukten av oförbränd bensin kan också indikera ett fel syresensor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65429.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.