Felsökning av en motor skrapande ljud

När en motor gör något onormalt ljud, måste du avgöra vad buller är och var den kommer ifrån så att du kan hitta problemet. När du har en uppfattning om problemet, kan du informera en mekaniker eller utföra reparationen själv om du är tekniskt lagd. Motor brus från en mängd olika komponenter, och bullret får endast förekomma i vissa situationer. Du kanske tycker att det är bra att ha någon hjälpa dig med att lokalisera ljudet, speciellt om ljudet är endast närvarande under körning. Saker du behöver
Jacks eller hissar
Styrservoolja
Visa fler instruktioner
1

Lyssna på fordonet för att bestämma när och var ljudet kommer ifrån . Det kan vara bra att ha en annan person lyssna med dig. Bestäm om oljud uppstår när fordonet körs, medan du startar eller när styrningen.
2

Lyft bilen med ett fordon hiss eller uttag i de godkända platserna. Se bruksanvisningen för information om att lyfta fordonet med hjälp av domkrafter. Under fordonet, inspektera Motorupphängning för slitage eller trasiga delar. Om gummi och metall del av fästen är inte längre tillsammans, har montering misslyckades. När en montering misslyckas, vilar motorn mot bilens underrede som kan resultera i ett gnisslande ljud när bilen är igång.
3

Öppna huven när bilen är parkerad och avstängd. Om du hör slipning medan styrningen, måste du kontrollera vätskenivån servostyrning. Leta locket servostyrning och skruva upp den. Ta ur oljestickan och kontrollera vätskenivån, och ersätta den vätska om det behövs. Har en mekaniker inspektera fordonets en läcka, vilket är orsaken till låg styrservoolja, enligt 2 Car Pros.
4

Bestäm om fordonet är bara göra buller samtidigt flytta in i växeln. Om ett skrapande ljud är närvarande när fordonet växling, kan transmissionen har misslyckats. Har en mekaniker reparera transmissionen.
5

Titta på svänghjulet i motorn när bilen är avstängd och parkerade. Om skrapande ljud är endast närvarande vid start, kan svänghjulet skadas, vilket kan orsaka en gnisslande ljud. Om fordonet inte startar och du hör ett skrapande ljud, kan startmotorn brytas. Ha en bilmekaniker besiktiga fordonet och göra nödvändiga reparationer till startmotorn eller svänghjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65757.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.