Problem med Vortec Insprutare

Elektronisk bränsleinsprutning finfördelar bränslet genom ett litet munstycke och sprutar in det i luften strax innan den kommer in i motorns förbränningsrum . Vortec injektorer används på GM -motorer med goda resultat , men de kan stöta på ett antal problem , särskilt i äldre modeller . Dirty Injector Församlingar

Insprutare och de filter som renar bränslet kommer in i injektorn kan bli nedsmutsat med kol eller föroreningar i bensinen och kommer inte att spraya tillräckligt med bränsle i luften kommer in i förbränningsrummet . Nedsmutsning kan också orsaka spraymönstret att bli förvrängd . Luften kommer in i förbränningskammaren inte är enhetligt fylld med bränsle . Båda omständigheterna kan orsaka misständningar , ojämn tomgång , dålig prestanda och ökad förorening .
Elektriska problem

Insprutare styrs av ledningarna från Power Control Module och få kraft att operera från en power relä . Om trådarna korroderar eller misslyckas eller strömavbrott relä , kommer injektorn misslyckas . Ett kort i ledningar av injektorn kan avaktivera PCM .
Slangar och Problem Seal

Insprutare kan förlora tätningen mellan injektorn och slangen som leder till injektorn från bränslepumpen orsakar en mager blandning av bränsle /luft och bortkastade bensin. Detta kommer att resultera i dålig prestanda och ökad förorening .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65766.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.