Felsökning av en 2001 Jeep Grand Cherokee

problem med bilen rankas som en av de mest frustrerande upplevelser för oss alla. Motorproblem är inte alltid lätt att identifiera, för en sak, och en annan, vi alla vet hur dyra reparationer kan vara. Dock kommer felsökning av din 2001 Jeep Grand Cherokee begränsa antalet möjliga orsaker och hjälpa dig att upptäcka källan. Felsökning är enkelt arbete och tar bara en bråkdel av den tid och pengar för att jaga en reparation efter den andra. Saker du behöver
Volt mätare
Spark testare
Säkring avdragare
säkringstestare
Jeep manuell
Visa fler instruktioner
1

Användning en voltmeter för att testa både din generator och batteriet för korrekt utdata. Stäng av bilen utanför. Tryck på positiva (röda) testare till den positiva batteripolen. Tryck på negativa (svart) till den negativa batteripolen. Läs voltmeter. Batteriet ska ha en effekt på mellan 12,5 och 12,8. Dra runt motorn och testa igen. Detta testar din generator, vilket bör visa en läsning av mellan 13,6 och 14,3.
2

Kontrollera tillräcklig gnista. Koppla en plugg tråd och rör vid din testare till tändstiftet när motorn är igång. Leta efter en puls i testaren, vilket indikerar en gnista är närvarande. Kontrollera varje tändstift i tur och ordning. Ingen puls innebär otillräcklig eller obefintlig gnista.
3

Kontrollera säkringar för brott. En öppen eller trasig säkring medel el har stoppats och inte göra en fullständig krets. Antingen drar varje säkring i tur och visuellt inspektera, eller använd en säkring testare. Vrid Grand Cherokee på, malde din säkringstestare till en bult eller annat, icke-elektriska metallyta och vidrör spetsen på testaren i varje ände av säkringarna. Om lampan på testaren inte komma på, är säkringen trasig. Dra felkoder från din Cherokee dator
4

. Förvandla din motor på, av, på, av och på igen för att initiera den diagnostiska sekvensen. Koder blixt från bilens "check engine" light. Vissa Chrysler modeller nyare än 2000 display koder på den digitala trippmätaren. I detta fall, slå din bil på samtidigt som du trycker på vägmätaren resan. Om varken fungerar, ta din Cherokee till en lokal bildelar återförsäljare för en gratis dator kod check.
5

Inspektera din motor för uppenbara tecken på problem. Trasiga slangar, trasiga eller lösa bälten och korrosion på batteripolerna, vattenpump eller radiator är alla indikatorer på vad som är fel med din motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65333.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.