Min 2002 Chevrolet Tahoe startar inte

En Chevy Tahoe kan inte starta av flera skäl, är den vanligaste ett dött batteri. Däremot kan bristen på maintence orsaka mekaniska problem som också kommer att hindra den från att starta. En välskött bil som inte startar har antagligen ett fel i det elektriska systemet. Dessutom kan tidigare försök att starta bilen har översvämmat motorn. Saker du behöver
Bilbatteri
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Hur identifiera en icke start Chevy Tahoe
1

Vrid nyckeln till på plats. Om instrumentpanelen lyser inte kommit på, gör att motorn inte ett tuffande ljud som indikerar att den vänder över, och strålkastarna inte tänds, då det elektriska systemet är fel. Batteriet är den vanligaste orsaken.
2

Pop öppna huven för att titta på batteriet, bör det placeras i det övre vänstra. Du söker skum på toppen eller sidorna av batteriet. Om batteriet skumning då det läcker syra och en mekaniker har att titta på det. Om det inte finns någon skum då slå de elektriska stolpar med en sko eller en gummiklubba. Att göra detta kan återansluta elektriska tjänster om de har förlorat sin anslutning.
3

Vrid nyckeln till läget PÅ, leta efter instrumentpanelen tänds för att komma på eller blinka en kort stund. Om motorn tuffar men fortfarande inte startar då batteriet är dead.The batteriet tas bort genom att först lossning anslutningarna på batteripolerna med en skruvmejsel. De kvarhållande klämmor kan ångras genom handen. Ta ut batteriet genom att dra i det inbyggda handtaget. Sätt in det nya batteriet och gör om klämmorna och elanslutningar. Dra inte åt klammorna.
4

Vrid nyckeln till läge ON och kontrollera igen för lamporna att tändas och för att motorn tuff. Om lamporna tänds och tuffar motor men ändå inte startar, då motorn är översvämmad. En översvämmad motor betyder bränsle är beläggning tändstiften och hindrar dem från gnistbildning. Clear Flood läget är ett förfarande inbyggd i bilen för att torka tändstiften.
5

Tryck in accerator hela vägen till golvet. Nästa, slå på tändningen flera gånger. Motorn är nu pumpa luft istället för gas och kommer att torka av tändstiften genom att blåsa luft över dem. Ta bort foten från gaspedalen efter några minuter och ta ut nyckeln. Sätt tillbaka nyckeln in och vända bilen på. Om bilen inte startar så finns det mekaniska eller mer komplexa elektriska problem närvarande och en mekaniker behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66164.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.