Hur man diagnostiserar en Transmission Problem på en '95 Ford Windstar

Din 1995 Ford Windstar transmission överför kraften från motorn till drivhjulen. Om det inte fungerar, då du inte kommer att kunna köra din bil (eller körning kommer att bli svårt). Allvarliga överföring problem är bäst lämpade för en erfaren och kunnig transmission specialist, eftersom det krävs specialkunskaper för att arbeta på Windstar s sändning. Men det finns några sätt du kan diagnostisera en transmission problem på din Windstar hemma. Saker du behöver
Rag
Visa fler instruktioner
1

starta motorn och låt motorn gå i en till två minuter.
2

Öppna huven och dra den lilla öglehandtag på baksidan av motorn ur påfyllningsröret. Detta är överföring mätstickan. Vätskan på mätstickan ska vara röd. Om det inte är, tog du oljestickan av misstag. Överföringen oljestickan är en hela vägen i ryggen, nära brandväggen.
3

Torka bort i slutet av överföringen oljestickan med en trasa och sätt tillbaka mätstickan i påfyllningsröret tills Mätstickan bottnar.
4

Dra tillbaka mätstickan ur påfyllningsröret och undersöka i slutet av stickan. Oljan på mätstickan bör vara mellan de övre och undre märkena på änden av mätstickan. Om det inte är din sändning låg på transmissionsolja och behöver fyllas. Underlåtenhet att fylla överföring och hålla oljenivå på en lämplig nivå kommer att orsaka för tidig överföring slitage och så småningom kan skada planetväxelsystemet som Ford använder på Windstar.
5

Kontrollera för överföring glidning under körning . Om överföringen glider ur växeln när du kör, indikerar detta att momentomvandlaren är dåligt och måste bytas ut.
6

Lyssna efter clunking eller vibration när transmissionen växlar. Om din överföring gör en metallisk clunking buller medan växling under normal körning, kan din Windstar s överföring fästen vara lös. Du måste ha detta inspekteras av en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65123.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.