Felsökning av en 2000 Ford Taurus

Den 2000 Ford Taurus har en V-6 motor, två ventiler för varje cylinder och en multi-point bränsleinsprutning. Det blir nästan 17 miles per gallon gas när på motorvägen. Felsökning Taurus motorproblem börjar med att kontrollera batteriet, generatorn och säkringar. Efter kontroll av dessa delar, dra några felkoder som lagrats i motorns dator. Dessa koder är skapade elektroniskt när ett fel uppstår i motorn och fungerar som ett problem-log för att hjälpa dig att identifiera källan till problem. Saker du behöver
Volt mätare
Säkring avdragare
OBD ll skanna enheten
Visa fler instruktioner
Kontrollera elenergikällor
1

Test batteriet om makten. Anslut en voltmeter till batteripolerna med motorn, fast den positiva ledningen av mätaren till den positiva batteripolen, och den negativa till den negativa inlägg. Batteriets spänning bör läsa mellan 12,3 och 12,8 volt.
2

Starta motorn med voltmeter fortfarande sitter batteripolerna. Kontrollera mätaren igen. Denna gång avläsningen visar kraften i generatorn, det borde visa en läsning av mellan 13,6 och 14,3 volt
3

Dra säkringarna och kontrollera dem för raster.. Säkringarna är placerade under instrumentbrädan nära rattstången. En plast säkring avdragare, som liknar ett par tjocka pincett, ska vara inne i gruppcentralen. Om inte, köp en avdragare från en Biltema.
Dra felkoder
4

Leta testporten eller produktionslinje Diagnostic Link (ALDL) under instrumentbrädan på förarsidan. Hamnen har 12-till-16 elektriska portar.
5

Anslut en diagnostisk skanner till ALDL. Den 2000 Ford Taurus kräver en skanner OBD ll. Vrid nyckeln "On" utan dras igång motorn och följ frågorna på skannern. Välj alternativet för att söka igenom datorn efter felkoder.
6

Kopiera koderna som du ser dem på skannern skärmen och kontrollera din ägarens eller reparationshandbok för koden betydelser.

Check Major Motorkomponenter
7

Starta motorn och ta en titt under huven. Kontrollera efter tecken på lösa eller trasiga ledningar, kopplingar, remmar och slangar. Tillplattade slangar komprimera och fälla luft. Lösa kablar kan bli felaktigt jordad under rörelse, trasiga slangar orsaka rörliga delar för att misslyckas
8

Leta efter tecken på korrosion eller skador på batteriet, generatorn, kylare och vattenpump.. Dra tändstiften och kontrollera ändarna för rost eller korrosionsackumulering.
9

Kontrollera datum regelbundet underhåll har utförts. Se till att olja, transmissionsolja och kylvätska har ändrats enligt plan. Se till att luft, olja och bränsle filter har ändrats i tid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65548.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.