Hur hitta en läcka i dubbelväggig bränsleledningar

Bränsleledningar är tillverkade av dubbelväggig stålrör, och är utformade för att pågå i åratal. De placeras bort från halsdukar och avgassystemet för att förhindra värme från att orsaka ånglås. De bör inte förväxlas med bränsleslangar, som visserligen kan vara av metall-klädda slang, är utformade för att vara flexibla, bränsleledningar är mycket mindre flexibla och generellt varar så länge som bilen körs. Kontrollera dem regelbundet (tillsammans med bränsleslangarna) är bra förebyggande underhåll på din bil. Saker du behöver
Instruktionsboken för din bil är mycket praktiskt, inte är absolut nödvändigt.
Visa fler instruktioner
1

stänga av bilens motor. Låt bilen svalna i tio minuter eller mer. Medan det svalkar, hänga ett par ljuskällor i närheten där du kommer att arbeta vid behov.
2

Öppna huven och motorrummet.
3

Använd ditt luktsinne. Bensin i det fria har en mycket distinkt doft, om du luktar bensin, något i din motor läcker. Den sannolika boven i dramat är en bränsleslang, kontrollera din bränsleslangar först. Undersök dina bränsleslangar för tecken på sprödhet eller svullnad, de troliga platser där en bränsleslang kommer att misslyckas är de är fästade vid (med en klämma) till motorn. Om dina bränsleslangar ser bra, är nästa steg att kontrollera de viktigaste bränsleledningen.
4

Undersök viktigaste bränsleledningen. Den går från din bränsletank till din förgasare eller den första komponenten i ett insprutningssystem. Bränsleledningen får inte vara knäckta eller urkärnade, inte heller bör delar av det bucklig, något som kan hända om din bil har bottnat gå över en trottoarkant.
5

Använd en torr trasa för att gnugga över bränsleledningen, speciellt bottenytan (du kan behöva arbeta under karossen för att göra detta), för att undersöka förekomsten av bensin. Arbeta från anslutningen till bränsletanken mot motorrummet när du gör detta. Återigen, är du letar efter tecken på korrosion, veck eller skador på vägarna. Symtom på en bränsleledning som är genomgår stress är blanka fläckar --- platser som inte är lika smutsiga som resten av botten av din bil. Om dina bränsleledningar läcker, kommer detta att ge dig den ungefärliga platsen där läckan är.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66547.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.