1996 Dodge Grand Caravan går inte på tomgång

Den 1996 Dodge Grand Caravan är en bränsleinsprutning bil, och kan inte på tomgång av många skäl. Ibland motorn tänds, men som bara identifierar källan till problemet i vissa fall. Det kan tyda på en dålig sensor, men du måste avgöra om givaren är riktigt dålig, eller om en annan komponent orsakar sensorn att ha en dålig läsning. Ofta ett vakuum linje eller ett sotigt plugg kan orsaka en dålig läsning på en sensor, vilket orsakar van att stanna eller tomgång grovt. Saker du behöver
streckkodsläsare
Tändstiftshylsa
spetstång
Förgasare renare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om motorn ljus på instrumentpanelen lyser när motorn är igång. Håll foten på gasen för att hålla varvtalet upp för att hålla van från motorstopp. Om motorn ljuset är på, plug koden skannern i datalänk-porten under instrumentbrädan på förarsidan.
2

Vrid nyckeln till "On" läge. Tryck på "Läs"-knappen på skannern. Skriv ner de koder och matcha dem med koderna på koden arket som medföljer skannern. Sensorer som orsakar ojämn tomgång eller vid stopp inkludera grenröret absolut trycksensor, EGR ventil och tomgång luftreglerventilen.
3

Kontrollera varje sensor som regisserades av koderna. Om givaren har ett vakuum linje fäst vid den, kolla vakuum linje. Byt ut den om det behövs. Vrid nyckeln till läge "ON", tryck på "Radera" på koden skannern och starta motorn för att se om det kommer tomgång. Om motorn ljuset förblir avstängd och går på tomgång fordon, du hittade problemet. Om inte, och samma kod kommer upp, byt ut den felaktiga givaren.
4

Kontrollera tändstift om motorn inte lyser. Dra varje plugg ut, en i taget, med hjälp av tändstiftshylsa. Om kontakten är sotigt (det kommer att vara svart), ändra pluggarna. Om pluggarna och ledningar inte har ersatts i över 30.000 miles, gör en komplett melodi upp.
5

Starta motorn. Ha en hjälpare hålla varvtalet upp så att bilen inte stannar. Kontrollera om vakuum läckor i hela motorn. Kontrollera varje vakuumslangen genom krympning av den med spetstång. Om motorn tomgång inte ändras, kan slangen skadas. Kontrollera slangen för hål och revor, och byt ut den vid behov.
6

Kontrollera insugningsröret. Spray förgasare renare längs packningen-parning yta längs den nedre kanten av insugningsröret. Om motorn jämnar ut när du sprutar, sluta spruta. Om motorn går på tomgång grov, spraya den platsen. Om tomgång jämnar ut igen, byt ut packningen insugningsröret att stoppa vakuumet läckan som orsakar motorstopp eller ojämn tomgång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66829.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.