Hur kan jag kontrollera Spolar Spark Ignition i en 2002 Ford Escape 6 Cylinder?

I slutet av 1990 började Ford med ett nytt tändsystem, spole på tändstift, på sin 5,4-liters V-8 motor. Detta system började som förekommer i de flesta av Fords motorer på 2000-talet. Det placerades en spole direkt på toppen av varje plugg, eliminerar spänningsfall som orsakas av motstånd i tändkablarna. Detta förde också en annan uppsättning komponenter för att misslyckas. För att avgöra vilken av de sex spolar har misslyckats på 2002 Escape sexcylindrig motor, måste du först skanna bilens datorsystem, sedan testa varje spole individuellt. Saker du behöver
omborddiagnos-II skanner
Ratchet
Socket
Spark testare
platt skruvmejsel
Maskeringstejp
Märkpenna
Slip- gemensamma tänger
Visa fler instruktioner
Fastställande Misslyckades Coil (er)
1

Justera förarstolen så långt tillbaka som det går och titta under förarens sida av instrumentpanelen , till höger om handtaget används för att öppna huven, att hitta Escape datalänkanslutningen. Anslut behållaren vid slutet av OBD-II-skanner s kabel till DLC.
2

Vrid tändningen till läge "RUN". Vid denna punkt, de flesta OBD-II-skannrar slås på automatiskt. Om skannern inte startar automatiskt, starta den manuellt.
3

Aktivera skannerns "Scan Codes"-funktionen. De flesta skannrar har en "Scan"-knappen du trycker på för att starta funktionen eller du bläddra genom menyn tills den når "Scan Codes"-funktionen och tryck på "OK" eller "Enter"-knappen. Se skannerns manual för specifika riktningar.
4

observerar som skannern upprättar en förbindelse med Escape OBD-II-systemet, då koden (er) lagras i OBD-II-systemet. Bläddra igenom koderna och leta koder som hänvisar till en misständning i en viss cylinder. Om skannern visar en slumpmässig misständning, är frågan i ett annat system än spolen förpackningar.
5

notate cylindern siffrorna skannern visar ha en misständning. Vrid Escape tändning till "Off" läge och koppla ur skannern. Om scannern visade cylindrarna 4, 5 eller 6 ha feltändningen, kan du enkelt komma åt dessa spolar från framsidan av motorn, så gå direkt till "Testing Coil (s)" avsnittet. Om scannern visade cylindrarna 1, 2 eller 3 som har feltändningen, måste du ta bort den övre insugningsröret före provning spolarna, så gå vidare till "Övre insugningsrör Removal" avsnittet.
Testa Coil (er)
6

Ta bort de tre skruvarna som håller fast övre motorkåpan genom att använda ett Ratchet och uttag, och dra motorkåpan från motorn, om den inte redan avlägsnats.
7

Inspektera motorn och identifiera cylindern siffrorna. Ford numrerade cylindrarna på framsidan av motorn 4-5-6 från passagerarsidan till förarsidan. Ford numrerade de bakre cylindrarna 1-2-3 från passagerarsidan till förarsidan.
8

Använd numrering systemet i steg 2 för att identifiera spolpaketet på toppen av en cylinder med feltändningen .
9

Leta reläbox, som är precis bakom Escape batteri. Öppna relädosan och leta bränslepumpens relä, vilket är den fjärde reläet från höger baksida reläbox. Dra reläet uppåt med en lätt vridande rörelse för att ta bort det.
10

Starta motorn och låt den gå på tomgång tills den stannar. Detta eliminerar all bränsle i systemet för att möjliggöra en korrekt testning av spolen (s).
11

Håll upplåsningsknappen på ledningsnätet av identifierade spolpaketet, dra sedan ur selen. Avlägsna skruven säkra spolpaketet med en Ratchet och uttag, dra sedan spolpaketet uppåt med en lätt vridande rörelse för att ta bort den från motorn. Anslut ledningsnätet tillbaka in i spolens behållaren.
12

Tryck slutet av en gnista testare som ser ut som toppen av ett tändstift i spolpaketet boot tills det klickar på plats, som liknar hur ett tändstift platser till spolen. Tryck tråden änden av gnista testare på toppen av den installerade tändstiftet tills det klickar på plats. Justera gnista testare att ha ett gap på 0,052 till 0,056 inches.
13

Instruera en assistent till vev tändningen som du observerar gnistan när den färdas över gapet i gnista testare. Om gnistan inte är en blåvit färg har detta spolpaketet misslyckats och behöver ersättas. Om gnistan är blåaktigt-vit, är felet i en annan komponent, såsom drivlinan styrmodulen, tändstift eller ledningar, till exempel. Reparera felet och upprepa detta steg.
Övre insugningsrör Borttagning
14

Dra ventilationsrör från luftfiltret utloppsröret. Lossa de två slangklämmor som håller luftfiltret utloppsrör och ta bort slangen från motorrummet.
15

Följ steg 1 i "Testing Coil (s)" för att ta bort motorkåpan.

16

Ta bort de två skruvarna som håller gas och farthållare kabel fäste till den övre insugningsröret med ett Ratchet och uttag. Dra fästet, med kablarna fortfarande fäst, från grenröret. Dra farthållaren kabeldragning konsol från grenröret med en kraftig uppåtgående rörelse.
17

Bänd uppåt på gasspjällssensorn kablage 'låsflik med en platt skruvmejsel och dra ur selen. Upprepa detta steg på tomgång luft kontroll kabelnät.
18

Dra vakuumslangen från toppen av avgasåterföringsventil. Avlägsna EGR-ventilen rörets låsmuttern med en flare skiftnyckel, och separera röret EGR ventilen från EGR-ventilen.
19

Bänd uppåt på låsfliken av EGR vakuumregulator magnetventil kabelnät och dra selen. Dra vakuumslangen från EGR vakuumregulator solenoid.
20

Etikett de tre vakuumledningarna ansluten till den bakre delen av den övre insugningsröret genom att använda maskeringstejp och en permanent markör, på ett sätt som kommer att bistå dig att installera dem korrekt. Dra de tre vakuumledningarna från baksidan av insugningsröret.
21

Skjut slangklämman på ångan management ventilen vakuumslangen genom att pressa sina öron med slip-gemensamma tänger och dra klämman ca 2 inches ned längs slangen. Dra minimiförordningen vakuumslangen ifrån minimiförordningen med en lätt vridande rörelse.
22

Titta till höger om insugningsröret och lokalisera servostyrning Tryckgivarens ledningsnät. Tryck och håll låsa knappen på den här sensorn och dra ut den. Detta ger ytterligare spelrum du behöver ta bort insugningsröret. Utan att göra detta, löper du risken att bryta PSP sensorns ledningar samtidigt tar bort insugningsröret.
23

Titta på den vänstra sidan av den övre insugningsröret och lokalisera de två kablagen. Tryck och håll låsa knappen på varje sele och koppla vardera från sin behållare.
24

Följ slangen transmission vent tills du hittar där det bultar till övre insugningsröret. Ta bort skruven och dra vent slangen från grenröret.
25

Ta bort de åtta skruvarna som håller övre insugningsröret med ett Ratchet och uttag, dra sedan insugningsröret från motorn.

26

Fortsätt till avsnittet "Testing Coil (s)." Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68558.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.