Hur vill kolla en 1998 Cavalier s Head Gasket

En topplockspackning läcka på en 1998 Cavalier kan dyka upp i ett av två sätt: packningen kan tillåta kylvätska in i cylindrarna, eller det kan tillåta kompression (luft) att läcka. Om kylvätska läcker in cylindrarna, förorenar det oljan och kan förstöra lagren, fordonet kommer i sin tur, överhettas. Om det läcker kompression (luft), kommer fordonet kör dåligt, om alls. Saker du behöver
topplockspackning läcksökning kit equipment shop trasor
Radiator tryckprovare
Visa fler instruktioner
1

Dra oljestickan ur oljestickan röret. Rengör oljestickan med en trasa, sätt i det dra ut sedan kontrollera den. Om oljan har en skummande, mjölkaktigt utseende, är det läcker kylvätska i cylindrarna. Den topplockspackning måste ändras omedelbart som inte bara kommer Cavalier överhettas, men oljan är urvattnat och kan inte göra sitt jobb för att skydda lagren och brickorna. Dessa delar har så snäva toleranser att utan olja, startar metall gnugga metall, och motorn kommer så småningom ta upp.
2

Kontrollera avgassystemet. Om det är vitt ånga och droppar av vatten som kommer från avgasröret, är chansen stor att du har en misslyckad topplockspackning.
3

Öppna kylaren när bilen är kall. Installera ett tryck testare. Pumpa testaren upp till 18 pounds. Kontrollera slangar, vattenpump, värmare core och kylare för vattenläckor. Om du inte ser någon vattenläckor och tryckmätaren på tryckprovare visar tryckfall, det finns en god chans att du har en misslyckad topplockspackning.
4

Installera ett huvud upptäckt packning läcka kit om alla andra metoder misslyckas med att visa ett problem topplockspackning. Ta bort kylarlocket. Häll testvätskan i flaskan ur satsen satte sedan den på kylarlocket öppning. Starta bilen och låt den komma upp till arbetstemperatur. Om testet kit levereras med en gummi boll, placera bollen på toppen av flaskan. När fordonet värmer upp, pressa bollen för att dra in luft i vätskan i flaskan. Vätskan kommer att ändra färg, om avgaser (kompression) går in i vätskan. Om vätskan ändrar färg innan fordonet kommer till arbetstemperatur - vilket normalt är fallet - vrid bil utanför. Låt den svalna innan du tar bort läcksökning kit.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65820.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.