Felsökning Varför min 1994 Ford Taurus startar inte

När du felsöker ett no-start tillstånd på en 1994 Ford Taurus, är den första utmaningen att isolera orsaken till ett no-start till ett visst område eller ett system. För att köra, behöver Oxe att ha ett bra batteri och starter att dra runt motorn. Om motorn blir över, måste motorns bränsle, tändning med rätt timing och tillräcklig kompression. Eliminera någon av dessa och en no-start tillstånd föreligger. Saker du behöver
Voltmeter
Liten ficka skruvmejsel
kod scanner
Spare tändstift
Visa fler instruktioner
1

försök att starta bilen . Instrumentuttagen ljus ska tändas. Om motorn inte att vända när startmotorn är inkopplad, är det något fel med startmotorn. Lyft huven och haka voltmetern till batteriet genom att ansluta den röda kabeln till den positiva polen och den svarta kabeln till den negativa. Avläsningen skall ange 12.5 volt eller bättre. Om inte, ladda batteriet och kontrollera spänningen igen. Om spänningen är låg, måste batteriet bytas. Om spänningen kom upp till 12,5 eller bättre och bilen startar, titta på displayen på voltmetern med motorn igång. Spänningen bör visa minst 13,8 volt till 14,5 volt om generatorn fungerar. Om inte, byt generator.
2

Kontrollera startapparaten för problem. Om batteriet testar bra och bilen startar inte, kontrollera anslutningarna på batteriet för korrosion och glapp. Titta på de viktigaste positiva kabeln från pluspolen till startmotorn och se om det finns några uppenbara korrosion eller raster - byt ut vid behov. Anslut den svarta ledningen på voltmetern till den negativa polen på batteriet. Använd den röda ledningen att sondera den röda positiva kabelanslutning vid starter solenoid. Tråden är bra om voltmetern läser 12 volt. Om voltmetern inte läsa 12 volt, byt ut kabeln.
3

Koppla den lilla kabeln på solenoiden belägen på S terminalen. Sondera lilla trådänden med den röda ledningen på voltmetern medan en assistent håller nyckeln i startläge. Det borde vara 12 volt så länge nyckeln är i startläge. Om det finns spänning när nyckeln är i startläge, är startmotorn dålig. Om det inte finns någon ström (spänning), kolla starter säkringen i säkringsdosan blocket under huven. Om säkringen är bra, kolla startreläet genom att dra den ur hållaren. Använd den röda kabeln från voltmetern att söka de lediga reläplintarna. Spänning bör närvara vid en terminal med nyckeln off, en annan ska visa ström när nyckeln är i startläge bara. Om visar båda effekt vid lämplig tidpunkt, är reläet dåligt. Om det inte finns någon momentan ström med nyckeln i startläge, byt tändningslåset.
4

Leta efter problem motorstyrningen. Bestäm om check engine lampan lyser. Anslut en streckkodsläsare till OBD-porten på nedre vänstra sidan av rattstången under instrumentbrädan. Slå på skannern och tryck på knappen märkt "Läs." Hänvisning koden som visas på skannern till den som följer med det. Problemet kommer att anges där.
5

Kontrollera om bränslepumpen fungerar genom att ha en medhjälpare vrida om nyckeln på och av i tre sekunder, sedan på igen medan du lyssnar till bränslepumpen . Bränslepumpen på en Taurus fungerar endast i två sekunder vid en tidpunkt när nyckeln vrids om, om inte datorn känner av motorn försöker starta eller har startat. Ett hörbart "errrr" bör höras. Om inget ljud hörs, är pumpen inte är i drift, därav problemet. För att bekräfta diagnosen, gå runt till motorn och lokalisera schraderventilen på bränslefördelningsröret. Ta av locket från ventilen. Använda liten ficka skruvmejsel och skjut schraderventilen in och håll det. Har din assistent vrida om nyckeln för att starta. Gör dig redo att släppa schraderventilen eftersom vrida nyckeln på att trycksätta bränsleledningen, och om pumpen fungerar, kommer bränslet sprutar ut från ventilen. Om det inte finns någon spray, är att pumpen fungerar inte. Kontrollera säkringen bränslepumpen i säkringsplinten under huven. Om det är bra, byt bränslepumpen. Om det finns bränsle, är nästa kontroll för antändning.
6

Dra en av tändkablarna loss pluggen och sätt in ett extra tändstift i änden av tråden. Lay tändstiftet mot en bra grund, såsom de, avgasrör insugningsröret bultar eller tillbehör. Har din hjälpare dra runt motorn, med nyckeln i startläge och titta på en bra gnista på tändstiftet gapet. Om det inte finns någon gnista, är tändsystemet på fel och måste inspekteras. Om det finns en gnista, måste tidpunkten eller kompression vara problemet. För att upprepa, om du har bränsle, gnista och luft, har du bang - en mekaniker term för antändning. För att denna antändning effektivt att producera el, måste kompressionen vara närvarande. Flera faktorer kan orsaka brist på kompression, och om så är fallet, vilka faktorer måste isoleras oberoende
7

bort tändstiften med tändstiftet uttaget.. Installera kompressionsmätare i varje cylinder i rad, starta motorn för fem varv sedan kontrollera behandlingen. Varje cylinder måste har ungefär 85 pounds per square inch plus, och när man jämför alla cylindrar, måste de vara inom 10 procent av varandra, eller motorn går ojämnt. Om kompressionen är mindre än 85 pounds, finns en intern motorproblem och måste åtgärdas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63715.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.