Hur Testa Fuel sändarenheterna i en 1990 Jeep Wrangler

Bränslet-sändarenhet på en 1990 Jeep Wrangler är inget annat än en potentiometer. En potentiometer reglerar mängden spänningen till ett objekt genom skiftande motstånd. Det fungerar ungefär som dimmer för hus belysning. Bränslemätaren har tre terminaler. En terminal mottar batterikraft. Den andra terminalen är en grund för sin belysning. Den sista terminalen är ledningen från den sändande enheten i bränsletanken. När du arbetar på rätt sätt, registrerar signalen från den sändande enheten ratten på bränslemätaren överens med nivån av bränsle i bränsletanken. Mätaren och den sändande enheten måste ha samma ohm vara kompatibla. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Skruvnyckelsats
Byglingstråd med krokodilklämmor i båda ändar
Vass kniv
Voltmeter eller ohmmeter
Show Mer Instruktioner
1

Lyft baksidan av jeep genom att placera domkraft under bakaxeln bostäder. Placera domkraften under axeln rör och sänka bilen så att den vilar på läktarna. Vrid tändningsnyckeln till "On" läge utan att starta bilen.
2

Koppla loss bränslepumpen och sändande enheten sele strax bakom bränsletanken. Leta strömterminalen på motorsidan av kabelnätskontakten. Placera voltmeter svarta jordkabeln på en god grund. Sond terminalerna för en terminal som har konstant effekt med den röda ledningen.
3

Installera krokodilklämman på bygel till denna terminal. Har en hjälpare titta bara mätaren medan du momentant vidröra andra krokodilklämman till jord. Om mätaren rör sig mot fulla märket mätaren är okej. Om mätaren inte rör sig mätaren är dålig.
4

Slå av tändningslåset. Vrid ratten på volt eller ohmmetern till ohm. Låt den svarta kabeln på en bra plats och kontrollera resten av terminalerna i kabelstam med den röda proben, för att kontrollera om en bra plats. När en god marken är belägen, kommer displayen att gå från en nolla till en punkt följt av mängden ohm, om något. Om ingen grund indikeras, följ den svarta kabeln i fordonets kabelnät till marken på ramen.
5

Lossa bulten med en skiftnyckel och rengör rost från ramen. Sätt tillbaka marken. Testa om att säkerställa att marken är bra och har inget motstånd.
6

Byt bränsle sändande enheten om mätaren fortfarande inte registrera trots att det visade sig vara bra och den sändande enheten har en bra grund . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68352.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.