Hur man testar en Coil Pack på en 1998 Ford Taurus

Ford Motor Company presenterade Taurus 1986. Den 1998 Ford Taurus var utrustad med fyra olika versioner av 3,0-liters Ford V-6 motor, en större 3,4-liters V-8 motor fanns i 1998 års Ford Taurus SHO, en högpresterande Taurus sub-modellen. Den spolpaketet på 1998 Oxen är ansvarig för att leverera rätt mängd gnista till tändstift kablar, och doseras med tändningen styrmodulen och rörmodul. De spolpaketet sekundärspolar eller inlägg testas i kohm. Saker du behöver
1/4-tums eller 3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
3/4-tums till 1-tums maskeringstejp
svart markör
multimeter eller ohmmeter

Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Taurus. Ta den negativa batterikabeln från batteriet, med en spärr och uttag för att lossa kabeln. Visuellt lokalisera spolen förpackningar på förarsidan övre delen av motorn. Placera en bit maskeringstejp runt varje tändstift tråd. Markera tändkablarna enligt siffrorna på toppen av spolen förpackningar. Varje spolpaketet har två tändstift bifogas, samt två nummer stämplat i toppen på spolpaketet.
2

Ta bort de två tändkablarna från en av spolen förpackningar. Justera multimeter eller ohmmeter till kiloohm inställningen. Om ingen kohm inställning är tillgänglig, ta behandlingen på ohm inställningen. Placera den positiva eller röda änden av en ohmmeter nålen på sidan av spolen stolpen märkt med ett "+"-tecknet. Placera den svarta eller negativa nålen på spolen post märkt med ett "-" tecken. Kontrollera att du har direkta metall-till-metall-kontakter på toppen av stolpen. Läs ohmmetern.
3

Mät läsningen på ohmmeter med motståndet kraven för den sekundära spolen. Den sekundära spolen motstånd bör vara mellan 12,8-13,1 ohm. Om du inte har en kohm inställning, bör avläsningen från ohm inställningen vara mellan 12.800 och 13.100 ohm. Om avläsningen på ohmmeter inte ligger inom dessa parametrar, kommer spolpaketet behöver bytas. Sätt tillbaka de två tändkablarna på spolpaketet.
4

Ta avläsningar från den andra och tredje spole förpackningar, använder instruktionerna i steg 2 och 3. Se till att du byter ut varje tändkabeln med matchande nummer på toppen av spolpaketet. Byt spole förpackningar som behövs, om de inte faller in i den angivna kiloohm intervall som anges i steg 3. Om alla dina avläsningar kommer ut inom specifikationerna, då spolen själva modulen måste bytas - spolen modulen är den komponent på vilken de enskilda coil förpackningar är monterade Addera ditt.
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68093.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.