Hur provbänk en Suzuki ATV Coil

Spolen på din Suzuki ATV fungerar som en mellanhand mellan avgiftssystemet för din motor och tändstift. Spolen sänder den elektriska impuls som krävs för att avfyra tändstiftet och att starta tändningsprocessen i förbränningskammaren. När spolen börjar gå dåligt, kommer din motor ur funktion och så småningom bara sluta köra helt och hållet. Om du har märkt misständningar, kan du bänk testa din spole. Lyckligtvis kan du göra det utan att ta bort spolen från ATV. Du behöver
Skiftnyckel
Multimeter
Visa Fler Instruktioner
en

Lokalisera tändstiftet fäst vid cylinderhuvudet på motorn. Du kommer då att hitta en svart tändkabeln sträcker sig från toppen av tändstiftet. Följ kabeln från tändstiftet till spolen. Detta är det enklaste sättet att hitta spolen.
2

Dra den svarta tändkabeln från spolen för hand.
3

Test primärlindningen på din tändspole. Lokalisera de två kablarna som leder till botten av spolen. Ta bort trådarna från spolen genom att lossa muttrarna som håller trådarna på tappen med en skiftnyckel. Se till att du markerar ledningarna så att du vet vilken tråd går där när du installerar dem.
4

Placera din multimeter eller ohmmeter på "Ohm" och placera den röda ledningen på en metall stud att du tagit bort den röd tråd från och sedan placera den svarta kabeln till den andra metallen stud. Avläsningen på multimetern måste läsa mellan 0.5-Ohm och 1.5-ohm. Om inte, är den defekt.
5

Placera den svarta kabeln på din multimeter i hålet utryms genom att ta bort den stora svarta tändstift tråd. Placera den röda kabeln på din multimeter på stuteriet där du tog bort den röda tråden. Avläsningen på mätaren måste läsa mellan 6000 Ohm och 15.000 ohm. Om inte, är den defekt.
6

Återanslut alla kablar och starta ATV är möjligt. Låt motorn värmas upp i fem-minuter och sedan upprepa hela processen. Men var försiktig, är motorn varm. I många fall kommer en spole fungerar med en kyld motor men kommer att misslyckas när motorn är varm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67740.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.