Tecken och symptom på en kortsluten Starter

Starter är en elektrisk motor som vevar bilens motor när nyckeln vrids i tändningslåset. Denna viktiga komponent kan bränslet in i cylindrarna för att driva bilen. En kortsluten starter kan orsaka en rad problem i en bil, men kan en del av de symtom och tecken i samband med en kortsluten starter även avse andra mekaniska problem. Ytterst finns det flera saker som kan hjälpa dig att diagnostisera en kortsluten starter. Klickande ljud
p Om din starter gör klickande eller gnisslande ljud när du vrider nyckeln för att starta motorn, betyder det att du kan ha en kortsluten starter som har motoriska problem, eller en växel är eventuellt fastnat i starter. Ljudet kommer från under din huva och är lätt att höra eftersom motorn inte går att slå över. Men om motorn slås över men inte startar, eller om du hör flera klick tills knappen släpps, kan problemet vara en dålig generator, felaktiga anslutningar batteri eller en choke som är defekt eller inte korrekt justerad.

Starta Frågor

En kortsluten starter kan vara problemet när bilens motor inte veva på att vrida om nyckeln i tändningslåset. Detta händer eftersom kortslutna starter är oförmögen att använda kraften som kommer från bilens batteri, vilket är vad startmotorn behöver stänga av motorn. Om din bils motor vevar så långsamt att det inte kan starta, kanske du har en kortsluten starter. Tänk på att ett svagt batteri kan också vara anledningen till att bilen inte startar.
Dysfunktionella Solenoid


Om du inte får något ljud från motorn när du försöker starta det, men lamporna och vindrutetorkare fungerar, kan du ha en kortsluten starter med en trasig solenoid, vilket är den mekaniska anordning ovanpå din startmotor s bostäder. Ibland kan det fastställas genom jiggling nyckeln inuti tändningen samtidigt som du vrider den.
Smell

En bränd lukt eller rök från startmotorn under huven är ett tecken på en kortsluten starter. Detta indikerar att det finns elektriska problem med starter s kablar och anslutningar i startmotorn. Någon typ av problem med kablarna som förbinder till startmotorsolenoiden kan orsaka kortslutning som i slutändan skapar en bränd lukt eller rök.
Överväganden

Många Bildelsaffärer testet förrätter utan kostnad om de är borttagna och förde den. Men om du är osäker på hur du tar bort startmotorn från bilen, är det bäst att låta en professionell hantera denna uppgift. Slutligen, om du har en eller flera av de ovannämnda symtom, bör du ta bilen till en verkstad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67912.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.