Felsökning Holley Förgasare

Kanske inget annat företag är mest förknippad med högpresterande förgasare än Holley. Holley förgasare är alla kalibrerade på fabriken för att ge optimal prestanda direkt ur lådan för de flesta tillämpningar. Däremot kan faktorer som höjd och temperatur kräver mindre justeringar. Tack och lov, Holley förgasare använder en ganska enkel konstruktion, vilket gör identifiering och fastställande av ett problem ganska enkelt. Choke Öppnar alltför snart

Utom för Holley förgasare produceras enbart för racing ändamål, har varje Holley förgasare antingen en elektrisk eller manuell choke. Syftet med choken är att begränsa den mängd bränsle som kommer in i motorn tills motorn är varm. En drossel som öppnar för tidigt, dvs innan motorn är varm, kan leda till motorstopp, baktändning eller en motor som överspänning eller snubblar på accelerationen. Addera Choke öppnar för sent
< p> En choke som öppnar för sent är oftast förknippas med en ojämn tomgång, tändning miss, slår bakut eller svart rök som lämnar avgasröret. I extrema fall, går tomgången inte alls, oftast på grund av en otillräcklig tillgång på luft. Även om motorn inte har några märkbara problem, är dålig bränsleekonomi också tecken på choke öppningen för sent.
Ojämn tomgång på grund av felaktig Idle Mixture
< p> Den hastighet med vilken en motor går på tomgång bestäms av positionen för gasspjället när gaspedalen inte trycks ned, liksom de overksamma nålar blandningen. Dessa nålar bestämma mängden luft och bränsle som kommer in i motorn när motorn går på tomgång. Holley förgasare använder två skruvar för att justera denna luft /bränsleblandning. En felaktig tomgång blandningen är en vanlig orsak till en ojämn tomgång. Detta beror på att blandningen kan ha antingen för mycket luft eller för mycket bränsle. Justeringen kan göras genom att först fästa en vakuummätare till insugningsröret, sedan genom att vrida var och en av de två skruvarna är belägna på de doserande block tills den högsta motorvarvtal uppnås. Om motorn fortfarande går på tomgång ungefär, kan problemet vara en förgasare luftläckage eller ett insugningsrör läcka snarare än ett problem med förgasaren.
Ojämn tomgång grund luftläckage
< p> Holley förgasare använder ett antal packningar för att förhindra luft från att komma i förgasaren. Ibland dessa packningar misslyckas, vilket resulterar i luftläckage. Luftläckage kan orsaka att motorn missar eller svallvåg, tomgång grovt och även slå tillbaka. Fastställande av huruvida ett luftläckage är närvarande, och även vilka packningen är ansvarig för läckan, kräver endast en sprayflaska fylld med vatten. Stäng av motorn och låt den gå på tomgång så gott det kan. Ta bort enheten luftrenaren att exponera förgasaren. Spraya lite vatten runt sömmarna av förgasaren, särskilt runt basen av förgasaren där den möter insugningsröret. Se till att inte spruta vatten ner förgasaren annars motorn skulle stanna. Om det finns en läcka, kommer vattenlåset kortfattat läckan. Om en läcka är förslutna, kommer motorn att öka i hastighet eller tomgång blir slät. Observera platsen för läckan och ersätta det gällande packningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64184.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.