Felsökning av en 1999 GMC Envoy

Basen trim av 1999 GMC Envoy är utrustad med en 4,3-liters, sexcylindrig motor som ger 250 foot-pounds av vridmoment vid 2.800 rpm. Sändebudet levereras som standard med ett stöldskydd larmsystem, farthållare, servostyrning, dimljus, ett upplyst system för inresa, bromsar makt, 15-tums hjul, luftkonditionering och makt dörrlås. Eftersom det finns så många olika system och komponenter som utgör 1999 sändebud, kan det vara svårt att avgöra vilken eller vilka delar bör fastställas eller ersättas när du behöver göra en reparation. Ett sätt att felsöka din Envoy är genom att märka hur bilen känns som du använder den. Instruktioner
1

Kontrollera enheten servostyrningen när sändebud ratten är svårt att vända när du kör. Kontrollera att styrservoolja är på en acceptabel nivå, att servopumpen inte är sliten eller skadad och att servostyrningen slangen inte är igensatt eller skadad. Du bör även inspektera slips länkhuvuden och bälten motorn för att se om dessa delar är slitna eller defekta. Om ratten är särskilt svårt att slå när sändebud rör sig med en låg hastighet, hitta de övre och undre kulleder för att se om de är felaktiga eller skadade på något sätt.
2

Titta på din GMC: s bromsbelägg och skor om bromspedalen färdas längre än det borde när du trycker ner den. Dessa delar kan vara slitna eller skadade. Titta på luften hydraulsystemet för att se om det läcker bromsvätska också, och ta reda på om huvudbromscylinder fungerar eller inte. Om dessa delar fungerar som de ska, och sedan inspektera bromsok, trummor och hjullager på alla fyra hjulen för att se om det finns slitage eller om den delen var felaktigt installerad på din sändebud.
3 < p> Hitta PCV slangen och PCV ventil på din sändebud när motorn känns som den tvekar som du försöker accelerera fordonet. Båda dessa delar kan vara tilltäppt, kollapsade eller skadade. Du bör även inspektera bränslespridare och bränslefilter och kontrollera överdriven smuts som skulle hindra spridarna från att fungera korrekt. Andra möjliga orsaker till bilens tvekan inkluderar en skadad membran accelerator pump, slitna förgasare och sotigt tändstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67290.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.