Felaktiga tändspole Symtom

En tändspole hanterar spänning skickas till motorns tändstift under uppstart. Komponenten är i själva verket en signal booster, utvidgning av en 12-volts starter laddning in så mycket som 40.000 volt enligt AA1 Car. När denna del misslyckas det kan orsaka prestandaproblem på bilens motor, inklusive minskad acceleration. En dålig tändspole skall omedelbart bytas ut för att undvika att bli strandsatta på sidan av vägen. Motor Misständning

Felaktiga tändspolar påverkar varje motorcylindern orsakar det att tändas felaktigt dåligt, enligt bilreparationer hemsida AA1 Car. Detta inträffar oftast under acceleration när motorn är under belastning. Misständningar kan hoppa från cylinder till cylinder orsakar stall outs och alla men lamslå motordrift. I motorer med en distributör-mindre tändsystem, kan en enda defekt tändspole bara orsaka misständning av en eller två cylindrar. Dessa system är lättare att diagnostisera än distributör-baserade tändsystem.
Check Engine Light och Rough Running

Din bil kan uppleva tuffa driftsförhållanden såsom trög motorprestanda orsakade av en felaktig tändspole. Detta är vanligtvis kallas en brist på "gå upp och gå." Motorn får inte tändas felaktigt utan istället verka som om det kräver mer gas för att få upp farten. Enligt AA1 Bil, fordon som använder motorer tillverkade efter 1996 har ombord datorsystem som detekterar felkoder utlöses genom att inte tändspolar. Detta kan få datorn att belysa bilens gula "check engine" lampan på instrumentpanelen.
No-Start skick och motorskador

En felaktig tändspole påtagligt påverkar den spänning som reser till motorn. Som ett resultat, kan din motor inte har betydande makt att slutföra tändningsprocessen resulterar i ett nej-start tillstånd. Upprepade startförsök kan orsaka skador på bilens tändstift som dessa komponenter får en avgift varje gång tändspolen försöker förstärka spänningen signalen från startmotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65963.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.